Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competiția Națională Eroii Internetului: Elevii învață cum pot fi în siguranță pe internet

0

Elevii din România au oportunitatea de a participa la o competiție unică unde învață cele mai importante informații cu privire la siguranța în mediul online.

Competiția Națională Eroii Internetului vine să sărbătorească efortul miilor de profesori care au predat deja sau vor aduce la clasă elevilor din clasele I-VIII, programa gratuită cu același nume, ce oferă soluții pentru gestionarea situațiilor cu care elevii se pot confrunta pe internet.

 

În urma cu un an Adfaber.org publica un sondaj in urma caruia peste 70% dintre elevi spuneau ca au fost victime sau cunosc cel puțin un prieten ce a fost victimă a hărțuirii în mediul online. 

Acum, Adfaber invită toate instituțiile de învățământ să se înscrie pe harta României cu școlile care pregătesc elevii să devină cetățeni digitali.

Competiția se desfășoară în cadrul programului național Eroii Internetului, o platformă educativă pe tema siguranței digitale pentru profesori și elevi, derulată de Adfaber și susținută de Google.org. 

În urmă cu un an, am lansat unul dintre cele mai mari programe de siguranță digitală dedicat elevilor, părinților și cadrelor didactice. Numărul mare al profesorilor care s-au alăturat programului ne-a surprins, ne motivează și ne arată cât de importantă este pentru elevi informarea cu privire la pericolele din mediul online, informații pe care cu toții le considerăm esențiale, însă pe care nimeni nu le-a integrat până acum în predarea la clasă. Prin intermediul competiției naționale Eroii Internetului, profesorii implică elevii direct într-o experiență educativă inedită prin care vor învăța cum să devină viitori cetățeni digitali responsabili” spune Alin Chiriac, fondatorul Adfaber.

Mai mult decât educația esențială pentru despre utilizarea în siguranță și comportamentul potrivit în mediul online, competiția oferă elevilor și profesorilor șansa de a fi premiați, iar școala pe care o reprezintă poate fi dotată cu 10 laptopuri.

Profesorii care vor să se implice și să ajute elevii din România să înțeleagă mai bine cât de important este să se ferească de pericolele internetului se pot înscrie direct de pe website-ul ONG-ului Adfaber. (https://www.adfaber.org/proiecte/competitia-eroii-internetului.html)

Mai departe, echipa Adfaber va trimite toate materialele necesare, iar educația prin joc și exemple practice poate începe!

Competiția se lansează începând cu 2 martie, iar participanții pot depune proiectele prin care arată cum susțin siguranța în mediul online între 3 și 16 Mai 2021. 

Elevii din clasele I-VIII pot participa în echipe de până la 7 membri, sub îndrumarea unui profesor coordonator. În cadrul competiției vor avea oportunitatea să creeze o campanie de conștientizare cu privire la siguranța în mediul online. 

Tu vrei să ajuți copiii să fie în siguranță pe internet? 

Despre Programul Eroii Internetului

Programul Eroii Internetului este sub egida România Educată, este susținut de Ministerul Educației și Cercetării și a plecat de la nevoia informării și educării elevilor cu privire la utilizarea în siguranță a internetului. Cu sprijinul profesorilor și al părinților, programul își propune să ajungă la un număr tot mai mare de elevi și să contribuie, prin informare, la prevenirea situațiilor în care copiii ajung ținte ale agresorilor online. 

Despre Competiția Națională Eroii Internetului

Competiția Națională Eroii Internetului vine să sărbătorească efortul miilor de profesori care au predat deja sau vor aduce la clasă elevilor din clasele I-VIII, programa gratuită cu același nume, ce oferă soluții pentru gestionarea situațiilor cu care elevii se pot confrunta pe internet.

Link website program: https://eroii-internetului.ro

Link website competitie: https://www.adfaber.org/eroii-internetului 

Angajamentul Eroii Internetului: link aici

Programa Eroii Internetului: link aici

Postere Eroii Internetului: link aici

Sfaturi pentru Elevi: link aici

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.