Competitia Europeana Compania Anului 2011

0

39 de companii ale elevilor in finala nationala a competitiei Europene Compania Anului 2011

Junior Achievement Romania a ales cele mai bune echipe de elevi care au demonstrat ca pot transforma o idee intr-o afacere viabila, in cadrul programului international de antreprenoriat Compania. Elevii antreprenori si-au prezentat produsele si serviciile vizitatorilor Targului Absolventilor si au incercat sa convinga juriul ca merita bursa pentru participarea la finala europeana, care va avea loc la Oslo in august 2011.

Sursa: www.comunicatedepresa.ro

Competitia Compania Anului 2011 este o experienta reala de antreprenoriat, prin care echipe de elevi au oportunitatea de a-si conduce propria afacere pentru a intelege ce presupune infiintarea, functionarea si succesul unei societati comerciale. De-a lungul anului scolar, 320 echipe din 96 de scoli, 72 de orase , 32 de județe au conceput un produs sau un serviciu, avand la dispozitie consultantul voluntar din mediul de afaceri si instrumentele oferite de JA Romania pentru a-si transforma ideea in profit sau intr-un prototip convingator pentru investitori.

Cei 39 de finalisti din Bucuresti si din tara si-au prezentat produsele si serviciile la standurile dedicate lor din cadrul Targului Absolventilor 2011. Cei mai buni elevi antreprenori au castigat o bursa Junior Achievers, care le asigura participarea la rundele europene ale competitiei. Echipele au beneficiat de consultanta din partea voluntarilor din mediul de afaceri.  In acest an, JA Romania si EximBank au organizat 5 intalniri cu tineri „intreprinzatori” din liceele inscrise in program din Bucuresti, Craiova, Baia Mare, Iasi si Oradea in cadrul careia elevii au beneficiat de sesiuni de pregatire pentru mini-companiile pe care le-au creat.

Mai multe informatii aici sau pe site-ul oficial www.companiaanului.ro

 

Programul Compania este un program international JUNIOR ACHIEVEMENT – YOUNG ENTERPRISE, de educatie economica si antreprenoriala tip “learning by doing“, destinat tinerilor, elevi si studenti cu varste cuprinse intre 15 si 26 de ani. Programul contine module teoretice si un pilot de societate comerciala. Pe parcursul programului tinerii  invata despre sistemul liberei initiative si exploreaza rolurile lor ca producători sau consumatori,  cum sa infiinteze o companie, cum sa lucreze in diferite departamente – administratie, marketing, productie, financiar, resurse umane – ce inseamnă si ce presupune introducerea unui produs sau serviciu nou pe piata, cum se conduce si cum se munceste intr-o companie si se familiarizeaza cu principiile mediului de afaceri.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează