Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competitia Europeana Compania Anului 2011

0

39 de companii ale elevilor in finala nationala a competitiei Europene Compania Anului 2011

Junior Achievement Romania a ales cele mai bune echipe de elevi care au demonstrat ca pot transforma o idee intr-o afacere viabila, in cadrul programului international de antreprenoriat Compania. Elevii antreprenori si-au prezentat produsele si serviciile vizitatorilor Targului Absolventilor si au incercat sa convinga juriul ca merita bursa pentru participarea la finala europeana, care va avea loc la Oslo in august 2011.

Sursa: www.comunicatedepresa.ro

Competitia Compania Anului 2011 este o experienta reala de antreprenoriat, prin care echipe de elevi au oportunitatea de a-si conduce propria afacere pentru a intelege ce presupune infiintarea, functionarea si succesul unei societati comerciale. De-a lungul anului scolar, 320 echipe din 96 de scoli, 72 de orase , 32 de județe au conceput un produs sau un serviciu, avand la dispozitie consultantul voluntar din mediul de afaceri si instrumentele oferite de JA Romania pentru a-si transforma ideea in profit sau intr-un prototip convingator pentru investitori.

Cei 39 de finalisti din Bucuresti si din tara si-au prezentat produsele si serviciile la standurile dedicate lor din cadrul Targului Absolventilor 2011. Cei mai buni elevi antreprenori au castigat o bursa Junior Achievers, care le asigura participarea la rundele europene ale competitiei. Echipele au beneficiat de consultanta din partea voluntarilor din mediul de afaceri.  In acest an, JA Romania si EximBank au organizat 5 intalniri cu tineri „intreprinzatori” din liceele inscrise in program din Bucuresti, Craiova, Baia Mare, Iasi si Oradea in cadrul careia elevii au beneficiat de sesiuni de pregatire pentru mini-companiile pe care le-au creat.

Mai multe informatii aici sau pe site-ul oficial www.companiaanului.ro

 

Programul Compania este un program international JUNIOR ACHIEVEMENT – YOUNG ENTERPRISE, de educatie economica si antreprenoriala tip “learning by doing“, destinat tinerilor, elevi si studenti cu varste cuprinse intre 15 si 26 de ani. Programul contine module teoretice si un pilot de societate comerciala. Pe parcursul programului tinerii  invata despre sistemul liberei initiative si exploreaza rolurile lor ca producători sau consumatori,  cum sa infiinteze o companie, cum sa lucreze in diferite departamente – administratie, marketing, productie, financiar, resurse umane – ce inseamnă si ce presupune introducerea unui produs sau serviciu nou pe piata, cum se conduce si cum se munceste intr-o companie si se familiarizeaza cu principiile mediului de afaceri.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.