Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Companiile din România cu soluții din sectorul energetic și verticalele aferente ar putea beneficia de investiții substanțiale de la EIT InnoEnergy participând la PowerUp!Challenge!

0

Companiile din România cu soluții din sectorul energetic și verticalele aferente ar putea beneficia de investiții substanțiale de la EIT InnoEnergy participând la PowerUp!Challenge; Compania românească Ringhel a semnat cu InnoEnergy

  • InnoEnergy are ca scop să ajute cele mai bune startup-uri, scale-up-uri și IMM-uri din Europa Centrală și de Est să treacă la noi etape de dezvoltare;

  • Aplicând la PowerUp! Challenge, companiile românești aflate în fază early stage intră automat în competiție pentru titlul Start-up of The Year, putând beneficia de investiții, premii în bani și recompense valoroase din partea partenerilor din industrie;

  • Compania românească Ringhel a făcut echipă cu InnoEnergy pentru a stimula dezvoltarea de software pentru companiile din domeniul energetic la nivel mondial; este prima companie românească acceptată într-unul dintre programele InnoEnergy.

Companiile românești care au produse și servicii din zone precum energie, mobilitate, cleantech, smart cities pot aplica aici până pe 6 martie 2020 la PowerUp! Challenge, organizat la nivel național de InnoEnergy prin REPOM, una dintre companiile care formează consorțiul care gestionează hubul local. Finala națională a competiției va avea loc sub umbrela evenimentului cu tradiție în România “Ziua Energiei Brașov”.

Inițiativa PowerUp! reprezintă o oportunitate pentru companiile inovatoare aflate în orice etapă de dezvoltare care, astfel, pot utiliza toate facilitățile exclusive oferite de InnoEnergy. În calitate de co-creator, investitor inteligent și catalizator al industriei, InnoEnergy ajută antreprenorii și companiile să-și pună în practică ideile unice, oferindu-le suport pentru implementarea produselor și serviciilor pe piață, pentru creștere sau extinderea prezenței lor la nivel global.

Echipa de profesioniști a InnoEnergy ajută companiile selectate (startup-uri, companii în faza scale up și IMM-uri) să își monetizeze ideile și să se extindă pe piețele internaționale. Companiile alese au posibilitatea de a obține finanțări substanțiale care pot ajunge la mai multe milioane de euro.

În România, compania locală Ringhel a fost prima care a intrat în ecosistemul InnoEnergy. Ringhel este cea mai importantă companie de software de energie de pe piața românească, cu o cotă de piață de peste 50%. Viziunea Ringhel este de a transforma modul în care companiile de energie și gaze reacționează la schimbările de pe piață și cele de reglementare, implementând soluții care permit furnizorilor de servicii publice să acționeze și să reacționeze rapid. Ca afacere în creștere, Ringhel va primi sprijin din partea InnoEnergy pentru a intra pe noi piețe și pentru a-și gestiona eficient lanțul de aprovizionare. Focusul lui Ringhel este de a îmbunătăți tehnologia la cel mai înalt nivel și de a o transpune în platforme sau produse inovatoare pentru clienții săi, pentru a-i ajuta să crească și să asigure dezvoltarea afacerii într-un mediu dinamic și de încredere.

PowerUp este o competiție la nivel înalt pentru startup-uri mai mature, unde vor putea să țină susțină prezentări și să întâlnească investitori. Între timp, ne propunem să aducem pe piață startup-uri românești, inovatori, IMM-uri în ecosistemul de accelerare InnoEnergy și sunt foarte bucuros că anul acesta avem deja prima astfel de companie locală care a primit investiții de la InnoEnergy. Ringhel este o companie din București care dezvoltă software pentru piața energiei. Ei sunt prima noastră poveste de succes și sperăm că mai multe startup-uri vor crește prin programele InnoEnergy și că se vor alătura ecosistemului, că vor primi investiții și vor deveni actori mondiali sau cel puțin europeni pe piața inovării energetice, cu ajutorul serviciilor pe care noi le oferim„, a declarat Ionuț Țața, directorul hub-ului local al InnoEnergy.

În ultimii cinci ani de când rulează programul, InnoEnergy a sprijinit aproximativ 200 de proiecte, dintre care 121 sunt deja pe piață în faza de comercializare și le-a ajutat să obțină 117 milioane de euro sub formă de finanțări externe. Aceste startup-uri au 42 de brevete, iar timpul mediu de comercializare este de doar 16 luni.

Startup-urile care aplică la PowerUp! vor intra automat în competiție pentru titlul Start-up of the Year”. Câștigătorii finalelor naționale vor concura în cadrul Marii Finale la impact’20 – cel mai mare eveniment economic din Europa Centrală și de Est. Cele mai bune startup-uri vor primi premii în bani (premiul I – 500.000 de euro, premiul II – 10.000 de euro, premiul III – 5.000 de euro) și toți finaliștii vor avea șansa de a-și prezenta ideile în fața celor mai relevanți reprezentanți ai industriei și ai unor fonduri de investiții. Finala națională va avea loc la Brașov în data de 17 mai în cadrul evenimentului “Ziua Energiei Brasov”.

Pentru a aplica pentru PowerUp Challenge, companiile trebuie să depună cererile de înscriere până la data de 6 martie 2020 pe site-ul InnoEnergy: https://powerup.innoenergy.com.

Despre EIT InnoEnergy

EIT InnoEnergy este motorul de inovare pentru energie durabilă în Europa.

Investim în inovație și susținem fiecare etapă a călătoriei – de la sala de clasă până la clientul final. Cu ajutorul rețelei noastre de parteneri am construit conexiuni în Europa, reunind inventatori și reprezentanți ai industriei, absolvenți și angajatori, cercetători și antreprenori, afaceri și piețe.

Lucrăm în trei domenii esențiale ale mixului de inovare:

Educație pentru a contribui la crearea unei forțe de muncă informate și ambițioase care să înțeleagă cerințele durabilității și nevoile industriei.

Proiecte de inovare pentru a reuni idei, inventatori și industria pentru a crea tehnologii atractive din punct de vedere comercial, care să ofere clienților rezultate reale.

Servicii de creare a afacerilor pentru a sprijini întreprinzătorii și start-up-urile care fac posibilă extinderea ecosistemului energetic al Europei cu ofertele lor inovatoare.

Aducerea acestor discipline împreună maximizează impactul fiecăreia, accelerează dezvoltarea soluțiilor pregătite să intre pe piață și creează un mediu fertil în care să putem vinde rezultatele inovatoare ale muncii noastre.

InnoEnergy a fost înființată în 2010 și este susținută de Institutul European de Inovație și Tehnologie (EIT).

Despre hubul local InnoEnergy

InnoEnergy este reprezentat în România de Iceberg, REPOM, Green Energy Cluster și PATRES, prin înființarea noului hub GREENO INNO Energy Romania. Rolul InnoEnergy Hub România este de a susține inovatori, cercetatori, startup-uri și companii active în domeniile conexe energiei să dezvolte, îmbunătățească, scaleze și internaționalizeze produsele și serviciile lor. În paralel, hub-ul și-a propus să contribuie la consolidarea ecosistemului național de inovare prin serviciile, programele de finanțare, facilitățile de investiție și know-how-ul rețelei. Toate acestea vor contribui la consolidarea sectorului energiei din România și Europa.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.