Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Compania sustenabilă a anului 2012

0

BASF România – Compania sustenabilă a anului 2012

În luna iunie a acestui an, Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) şi-a desemnat, ca în fiecare an, câştigătorii premiilor din domeniul sustenabilităţii. În cadrul “Romanian Green Building Council Gala”, BASF România a primit distincţia de “Compania sustenabilă a anului”.

Evenimentul, aflat la a patra ediţie, îşi propune să recunoască jucătorii din industria construcţiilor verzi ce au o orientare sustenabilă şi sprijină misiunea RoGBC de a promova clădirile performante, sustenabile şi profitabile.

În competiţie s-au înscris companii care îşi desfăşoară activitatea în România, autorităţi publice sau universităţi, totalizând 35 de proiecte şi iniţiative. Acestea au fost evaluate de către un juriu format din arhitecţi şi reprezentanţi de top din cadrul unor companii care activează în domeniul construcţiilor. Juriul a analizat si evaluat angajamentul executiv al companiilor în ceea ce priveşte sustenabilitatea, impactul iniţiativei companiilor în transformarea industriei, experienţa companiilor în domeniul iniţiativelor sustenabile şi pionieratul în proiecte de sustenabilitate.

BASF România urmăreşte constant obiectivul de sustenabilitate prin diverse proiecte şi iniţiative precum activităţi CSR (jocul online Future City care promovează sustenabilitatea), training şi suport pentru studenţi, formarea propriilor angajaţi în domeniu, furnizarea de produse şi soluţii pentru proiecte certificate şi premiate ca proiecte verzi, şi implicarea în diferite evenimente care sprijină construcţiile sustenabile.

 

“Suntem onoraţi că acest premiu recunoaşte importanţa pe care BASF o acordă sustenabilităţii, precum şi contribuţia companiei în domeniu. Obiectivul nostru va fi să ne menţinem poziţia de top şi să continuăm să oferim clienţilor cele mai bune soluţii pentru proiectele lor”, a afirmat Rodica Mărgărit, Market Suport Manager, BASF SRL.

Grupul BASF acordă a atenţie deosebită sustenabilităţii, conceptul aflându-se în centrul strategiei BASF “We create chemistry for sustainable future” (Creăm chimie pentru un viitor sustenabil). Compania s-a remarcat prin diverse soluţii care reduc emisiile de CO2 de-a lungul întregului lanţ valoric. Un exemplu în acest sens este Green Sense Concrete, o soluţie integrată,  revoluţionară, prin care se stabileşte dozajul şi reţeta betonului, astfel încât produsul final – betonul – să fie mai performant, mai ecologic şi mai eficient.

Obiectivul BASF este reducerea continuă a emisiilor de gaze cu efect de seră, compania lucrând atât la propriile procese de producţie, cât şi de-a lungul lanţului valoric, împreună cu partenerii de afaceri, pentru a creşte eficienţa activităţilor.

BASF implementează conceptul de sustenabilitate nu doar pentru  produse şi soluţii pentru clienţi, ci şi în activităţile interne. Începând din anul 2012, grupul auditează toate sediile BASF din lume după criterii stricte ce ţin de sustenabilitate, cum ar fi eficienţa energetică. În România acest proiect este în curs de implementare, noul sediu al companiei în care se va muta anul viitor – Floreasca Park – fiind considerat cea mai verde clădire de birouri care va funcţiona pe piaţa românească. Prin intermediul unor sisteme speciale de puţuri de adâncime, se va realiza o economie de 40% a consumului de utilităţi legate de încălzirea/răcirea spaţiului, electricitate şi aer condiţionat.

 

2012

DESPRE BASF

BASF este lider mondial în domeniul chimic: The Chemical Company. Portofoliul său cuprinde o gamă largă de produse, de la substanțe chimice de bază, produse pentru industria materialelor plastice, produse performanțe și produse pentru protecția plantelor, până la petrol și gaze. Combinăm succesul economic, responsabilitatea socială și protecția mediului. Cu ajutorul științei și al inovației, ne ajutăm clienții din aproape toate industriile să facă față cerințelor curente și viitoare ale societății. Produsele și sistemele noastre de soluții contribuie la conservarea resurselor, asigurarea unei nutriții sănătoase și îmbunătățirea calității vieții. Am rezumat această contribuție în obiectivul nostru global: Creăm chimie pentru un viitor sustenabil. În 2012 BASF a realizat vânzări de 72,1 miliarde de euro și avea mai mult de 110.000 de angajați la sfârșitul anului. Acțiunile BASF sunt listate la bursele de mărfuri din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) si Zurich (AN). Informații suplimentare sunt disponibile pe internet la adresa www.basf.com

 

Despre RoGBC

Romanian Green Building Council (Consiliul Român pentru Clădiri Verzi) este o  asociație non-profit, apolitică, formată din organizații active în toată țara. Promovăm responsabilitatea față de mediu și eficiența energetică pe durata ciclului de viață a unei clădiri (de la faza de design, construcție până la operare și deconstrucție). Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul www.rogbc.org.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.