Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Compania IKEA a strâns 7,7 milioane de euro pentru UNHCR în campania “O viață mai bună pentru refugiați”

0

Campania anuală „O viață mai bună pentru refugiați” a fost organizată pentru prima dată în toate magazinele IKEA din lume, în perioada 3 februarie – 29 martie 2014. Pentru fiecare LEDARE (bec LED) cumpărat, IKEA Foundation a donat 1 euro către Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

Brighter Lives for Refugees

La nivel global, Compania IKEA a strâns 7,7 milioane de euro, care îi vor ajuta pe reprezentanţii UNHCR să asigure lumină și energie sustenabilă pentru 350.000 de copii și familii care locuiesc în taberele de refugiați din Etiopia, Ciad, Bangladesh și Iordania. Cu ajutorul acestei donații, vor fi achiziționate surse de iluminat stradal pe bază de energie solară, felinare solare de interior și alte produse ce funcţionează cu energie regenerabilă, cum ar fi plitele de gătit eficiente energetic. Campania va finanța și programe de îmbunătățire a învățământului primar.

Clienții Magazinului IKEA din București au cumpărat 18.458 de bucăţi de becuri LEDARE în perioada 3 februarie – 29 martie 2014, care au contribuit la campania globală “O viață mai bună pentru refugiați”.

În prezent, sunt aproximativ 10,5 milioane de refugiați la nivel global și jumătate dintre ei sunt copii. Pentru mulți dintre aceștia, singura opțiune pentru a supraviețui este traiul într-o tabără de refugiați, unde lipsa luminii după apus poate avea efecte devastatoare asupra siguranței. Activități simple, precum mersul la toaletă, colectarea apei sau simpla deplasare in alt spațiu pot fi dificile și periculoase, în special pentru femei și fete. Îmbunătățirile finanțate de campanie vor contribui la transformarea fiecărei tabere de refugiați într-un cămin mai sigur și mai potrivit pentru copiii refugiați și familiile lor. De exemplu, o singură sursă de iluminat stradal pe bază de energie solară poate ajuta aproximativ 300 de refugiați, astfel încât aceștia să poată circula în siguranță după lăsarea întunericului și o singură lampă solară poate ajuta o familie formată din cinci persoane să ia cina în liniște sau să își ajute copiii să îşi facă temele după lăsarea întunericului.

„Lipsa accesului la iluminat și energie afectează siguranța și educația a milioane de refugiați din toată lumea, în special femei și copii. Le mulțumim clienților și angajaților IKEA pentru contribuția semnificativă adusă în această campanie. Mulțumită lor, le vom sigura lumină și energie celor mai vulnerabili oameni din lume”, declară Înaltul Comisar din cadrul Națiunilor Unite pentru Refugiați António Guterres.

IKEA Foundation a început parteneriatul cu UNHCR în 2010 și a ajutat la furnizarea de adăpost, îngrijire și educație pentru familiile și copiii din taberele de refugiați și comunitățile cu probleme.

asa_ethiopia_891

Despre IKEA Foundation

IKEA Foundation îşi propune să îmbunătăţească oportunităţile pentru copiii şi tinerii din ţările în curs de dezvoltare, finanţând programe pe termen lung, care creează o schimbare substanţială şi de durată. IKEA Foundation colaborează cu parteneri strategici cu abordări inovatoare pentru a obţine rezultate pe scară largă în patru domenii fundamentale ale vieţii unui copil: un loc pe care să-l numească acasă, un început sănătos în viaţă, o educaţie de calitate şi un venit constant în familie. Se estimează că 100 de milioane de copii vor beneficia de programele finanţate până în 2015.

Mai multe detalii la: www.IKEAfoundation.org, www.facebook.com/IKEAFoundation.

Despre UNHCR

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite a fost înființat pe data de 14 decembrie 1950, de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite. În cele peste 6 decenii de activitate, UNHCR a apărat drepturile refugiaților și a ajutat milioane de oameni să își reînceapă viața. UNHCR activează în cele mai importante zone de conflict din lume, printre care se numără Siria, Mali, Afganistan, Sudanul de Sud, Republica Democrată Congo și multe alte țări.

Mai multe informații sunt disponibile aici: www.unhcr.org şi www.unhcr.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.