Compania Disney premiată la Conferinţa Internaţională Volonteurope “Active Citizens for Europe”

0

Compania Disney premiată în cadrul Galei ACE 2013

În perioada 16 – 18 octombrie, în Bucureşti, s-a desfăşurat a 22-a ediţie a Conferinţei Internaţionale Volonteurope “Active Citizens for Europe”, conferinţă la care au fost prezenţi: Iulia Deutsch, şef-adjunct al Reprezentanţei Comisiei Europene în România; Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii în România; Darren Hughes, Director de Campanie şi de Cercetare de la Electoral Reform Society, UK; Codrin Scutaru, Secretar de Stat, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale; Alina Gorghiu, Deputat în Parlamentul României.

În cadrul Conferinţei a avut loc cea de-a 7-a ediţie a Galei Active Citizens of Europe în seara de 17 octombrie, la Centrul Naţional de Artă Tinerimea Romană, începând cu ora 20.00. La festivitate au fost premiaţi voluntarii Nuno Adriano Santos (Portugalia) şi Emilian Ceredeev (România); organizaţiile non-guvernamentale Broomhouse Health Strategy Group (Scoţia) şi Fundaţia de Sprijin Comunitar (România), companiile Banca Comercială Română şi ROMPETROL (România).

Ambasadorul Marii Britanii în România a fost cel care a acordat primul premiu al serii pentru cel mai dedicat voluntar român. De asemenea, compania Disney a primit un premiu special pentru sprijinul constant adus Volonteurope şi membrilor acesteia.

La Conferinţa Active Citizens for Europe au fost prezente 150 de organizaţii şi voluntari din următoarele ţări: România, Marea Britanie, Olanda, Franţa, Spania, Rusia, Italia, Slovenia, Malta, Belgia, Israel.

Conferinţa a fost deschisă de către Lucy de Groot – Preşedintele Volonteurope şi Directorul Executiv CSV, Marea Britanie; Iulia Deutschşef-adjunct al Reprezentanţei Comisiei Europene în România; Iuliana Dinu – Director Executiv, Fundaţia Chance for Life România; Andrei Popescu – Coordonator Program Tineret în Acţiune, ANPCDEFP, România.

În cadrul meselor rotunde din cadrul conferinţei au fost dezbătute teme precum: participarea şi implicarea democratică; voluntariatul ca expresie a cetăţeniei active; drepturi umane şi justiţie socială în UE; voluntariatul în domeniul educaţiei.

Conferinţa a avut loc în acest an în România prin intermediul Fundaţiei Chance for Life, în contextul sărbătoririi Anului European al Cetăţenilor 2013.

 

Acest eveniment a fost susţinut de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune.

VoluntEurope_174

Fundaţia CHANCE FOR LIFE este o organizaţie neguvernamentală care îşi propune dezvoltarea comunităţilor din România prin intermediul copiilor şi tinerilor. Prin campanii sociale şi educaţionale care provoacă oamenii să gîndească diferit, prin programe care oferă suport emoţional şi social pentru copii şi tineri, Chance for Life formează spiritul civic al românilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a comunităţilor din ţara noastră.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează