Comentarii pozitive in Suedia!

1

ICR Stockholm, un model de diplomaţie culturală în Suedia

Comentarii pozitive la adresa activităţii ICR în Suedia! Göteborgs-Posten, unul dintre principalele cotidiene suedeze acordă un feedback pozitiv activităţii ICR.

icr-stockholm„În ediţia sa din 16 iulie, Göteborgs-Posten, unul dintre principalele cotidiene suedeze, apreciază Institutul Cultural Român de la Stockholm ca fiind “cel mai activ, în ultimii ani” dintre institutele culturale străine din Suedia. ICR Stockholm este menţionat alături de British Council, Institutul Goethe, precum şi de institutele culturale ale Franţei, Italiei şi Poloniei, prezente toate la Stockholm.

Aprecierile au loc în contextul criticii aduse de jurnalistul Mikael van Reis intenţiei guvernului suedez de a desfiinţa Institutul Suedez din Paris, o instituţie care activează cu succes de 40 de ani. Măsura avută în vedere de Ministerul de Externe al Suediei ca urmare a crizei economice a fost vehement criticată de personalități culturale din Suedia şi Franţa. Autorul articolului, fost şef al redacţiei de cultură a Göteborgs-Posten, nu consideră măsura justificată, cu atât mai puţin în anul în care Suedia deţine preşedinţia Uniunii Europene. ”Este uşor să închizi o instituţie, dar durează decenii să construieşti şi să menţii o activitate susţinută” este de părere jurnalistul, subliniind că „deschiderea către străinătate” şi „plasarea Suediei pe hartă” se fac „prin crearea de schimburi culturale”.

Mai multe informaţii pe site-ul ICR.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Succes in Suedia pentru Mircea Cartarescu si Ioana Nicolaie - RomaniaPozitiva

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.