Comentarii pozitive in Suedia!

1

ICR Stockholm, un model de diplomaţie culturală în Suedia

Comentarii pozitive la adresa activităţii ICR în Suedia! Göteborgs-Posten, unul dintre principalele cotidiene suedeze acordă un feedback pozitiv activităţii ICR.

icr-stockholm„În ediţia sa din 16 iulie, Göteborgs-Posten, unul dintre principalele cotidiene suedeze, apreciază Institutul Cultural Român de la Stockholm ca fiind “cel mai activ, în ultimii ani” dintre institutele culturale străine din Suedia. ICR Stockholm este menţionat alături de British Council, Institutul Goethe, precum şi de institutele culturale ale Franţei, Italiei şi Poloniei, prezente toate la Stockholm.

Aprecierile au loc în contextul criticii aduse de jurnalistul Mikael van Reis intenţiei guvernului suedez de a desfiinţa Institutul Suedez din Paris, o instituţie care activează cu succes de 40 de ani. Măsura avută în vedere de Ministerul de Externe al Suediei ca urmare a crizei economice a fost vehement criticată de personalități culturale din Suedia şi Franţa. Autorul articolului, fost şef al redacţiei de cultură a Göteborgs-Posten, nu consideră măsura justificată, cu atât mai puţin în anul în care Suedia deţine preşedinţia Uniunii Europene. ”Este uşor să închizi o instituţie, dar durează decenii să construieşti şi să menţii o activitate susţinută” este de părere jurnalistul, subliniind că „deschiderea către străinătate” şi „plasarea Suediei pe hartă” se fac „prin crearea de schimburi culturale”.

Mai multe informaţii pe site-ul ICR.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.