Colocviu: Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova

0

Liga Studenților Români din Străinătate și Asociația Jeunes Moldaves anunță în calitate de organizatori lansarea înscrierilor pentru Colocviul C.A.E.S.A.R. Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

logo CAESAR 2-01

Evenimentul va avea loc în data de 28 iunie 2014, la București. Scopul Colocviului este acela de a  identifica soluții practice prin care România ar putea contribui la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană prin intermediul mediului diplomatic, încurajând discuții deschise pe teme de securitate, economice, culturale și sociale. Principalele teme vor fi cele legate de securitate și cooperare în probleme de politică externă (inclusiv problema Transnistreană și de securitate energetică), subiecte de politică fiscală și monetară, precum și aspecte ce țin de asigurarea libertății de exprimare, de educație și dezvoltarea societății civile.

Acest eveniment își propune să aducă la aceeași masă tineri experți din România și Republica Moldova în domenii de cooperare regională, relații internaționale, cooperare pentru dezvoltare și afaceri europene, atât din cele două țări, cât și din străinătate, împreună cu experți consacrați în aceste sectoare și reprezentanți ai sferei publice și private din România.

Colocviul C.A.E.S.A.R. Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova oferă tinerilor interesați de acest subiect și experților în domeniu oportunitatea de a purta discuții constructive ce pot duce la implicarea practică în integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Evenimentul va include dezbateri, prezentări și propuneri în cadrul unor grupuri de expertiză și va avea drept rezultat o serie de recomandări practice și implementabile. Raportul final va cuprinde principalele direcții și principii de dezvoltare ale Republicii Moldova și rolul pe care România îl poate avea în integrarea sa în Uniunea Europeană.

Înscrieri. Tinerii interesați să participe la Colocviu se pot înscrie până la data de 20 iunie 2014 prin completarea formularului de înscriere disponibil aici: http://goo.gl/as3paG și prin transmiterea unui CV la tudor.oprea@caesar-romania.eu. De asemenea, cei care cunosc tineri cu experiență relevantă în domeniu sunt rugați să îi recomande prin formularul de recomandare disponibil aici: http://goo.gl/XIgrKQ

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţievernamentală, apolitică și echidistantă, care oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

Jeunes Moldaves reprezintă asociația studenților moldoveni din Franța, care are misiunea de a consolida comunitatea acestora prin formarea unei platforme de comunicare pentru viitorii, actualii și foștii studenți moldoveni de pe teritoriul francez. Scopul asociației este identificarea, informarea și realizarea acțiunilor care vor facilita integrarea și orientarea studenților moldoveni din Franța; promovând transferul de cunoștințe și de experiențe dobândinte dintre studenții respectivi și cei din Republica Moldova.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.