Coloana Infinitului se afla pe locul 4 in lume!

1

Romanii au un motiv bun de mândrie, cel puţin în ceea ce priveşte moştenirea culturală! Opera lui Constantin Brâncuşi, Coloana infinitului a fost votată de cititorii Le Figaro şi a obţinut locul 4 în lume la categoria cea mai importantă operă de artă plastică din secolul al XX-lea.

Coloana Infinitului, una dintre cele trei părţi ale ansamblului de la Târgu Jiu realizat de Constantin Brâncuşi, a adunat 5,7% din cele 3650 de voturi. Opera sculptorului român a fost depăşită, în preferinţele cititorilor, de tablourile „Domnişoarele din Avignon”, de Picasso, de “Dansul” lui Matisse, şi de “Gold Marilyn Monroe” – unul dintre portretele postume pe care Andy Warhol i le-a făcut actriţei.

via realitatea.net

(foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.