Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colinde românești la 12.000 de metri altitudine

0

Pasagerii zborului TAROM Munchen – București de luni 18 decembrie a.c. au avut parte de o surpriză muzicală, în prag de Crăciun, realizată de șase tineri interpreți de muzică populară din România.

Realizatorii emisiunii „Magazin folcloric” de la TRINITAS TV Andreea Haisan și Paul Ananie, alături de artiștii Ana Maria Pătrășcioiu, Nicu Mâță, Maria Beatrice Băndoiu și Gabriel Dumitru au cântat colinde la 12.000 de metri altitudine. Acțiunea a reprezentat un flashmob ce a marcat finalul turneului „Colindăm, colindăm”, organizat de TRINITAS TV și Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, desfășurat în perioada 09 – 18 decembrie în cinci comunități de români din Germania.

Tinerii artiști au concertat în localitățile Ingolstadt, Munchen, Ulm, Ravensburg și Nurnberg, unde au promovat tradițiile românești prin intermediul pricesnelor, cântecelor românești și colindelor tradiționale pe care le-au interpretat.

„Ne-am dorit ca sărbătoarea Crăciunului din acest an să fie un prilej de aducere aminte a tot ceea ce înseamnă tradiții și obiceiuri românești. Românii din diaspora asociază marile sărbători creștine cu momente din copilăria petrecută acasă, în localitatea natală, la țară la bunici, înconjurați de toți cei dragi. De multe ori, vestea Nașterii Mântuitorului nu le este transmisă prin intermediul colindului românesc, ci prin cântece de iarnă, de obiceiuri și tradiții împrumutate de la țara în care locuiesc. Organizarea acestui turneu de colinde populare românești și pricesne, prezența costumului popular din diferite zone ale României în mijlocul comunităților de români din Germania, reprezintă un mod prin care valorile noastre pot fi transmise tinerilor, astfel încât să nu uite ce înseamnă să fii român, a declarat Iulian Bobîrnea, redactor șef TRINITAS TV.

Cei șase artiști au reușit să aducă zâmbete și pe buzele celor care au ales compania TAROM pentru zborul spre București, însoțiți de comandantul Alfred Ghergan și Adina Adimi, șefă de cabină. Flashmob-ul poate fi urmărit pe pagina de Facebook TAROM: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155046402327483&id=168481262482

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.