Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colecția “Zestre culinară dichisită de PROFI”continuă cu volumul 2

0

Claudia-Romana Rista continuă călătoria de istorie gastronomică și, în ediția din primăvara aceasta, ea bate la ușa bucătăriilor din alte 6 zone ca să aducă zestrea culinară autentică în atenția românilor. În acest caiet rețetele neaoșe sunt culese din Dobrogea maritimă, Banatul pemesc, Crișana, Maramureș, Ardealul muntenesc și Oltenia profundă.

Volumul 2 de Zestre culinară este o călătorie colorată prin tradițiile culinare foarte puțin cunoscute ale României, prin comunități care au o bucătărie tradițională autentică și unde găsești oameni care fac rețețe știute de generații. Zestrea descoperită de Claudia-Romana Rista este o poveste de bucătării regionale și etnice, poveste care împletește rețete știute de sute de ani cu bucuria simplă a unei mese în familie.

“Bucătăria românească are influențe puternice din bucătăria imperiului austro-ungar, franțuzești, nemțești, are accente balcanice, are gusturi orientale, turcești, tătărăști, grecești, italienești. Despre această zestre culinară am ales să vorbesc și să v-o împărtășesc. Eu pătrund în comunități. De acolo pleacă totul, rețetele se păstrează altfel, ele nu suferă multe abateri față de rețeta inițială” spune Claudia-Romana Rista, Fata care gătește cu flori.

Traditiile culinare surprinse în volumul 2 include bucate tătărești de nuntă, plăcinte gustoase din Ardealul pădurenesc, rețete aproape uitate din Oltenia și multe alte rețete ale bunicilor noștri.

“Continuăm cu această editie să ne încântăm clienții prin călătorii autentice în bucătăria românească. La primul volum am avut foarte multe reacții de bucurie a regăsirii unei rețete a bunicii, mătușii sau din satul natal.  Cititorii primului caiet ne-au împărtășit că mândria de a descoperi o rețetă cu care au crescut si care acum poate ajunge în toată țara a fost imensă. Vom continua să aducem desfătarea tradițiilor regionale în casele clienților noștriși cu acest caiet 2 și următoarele. Așa ne place să celebrăm autenticul”, a spus Gabriela Sîrbu, director de marketing și comunicare PROFI România.

A doua ediție a fost lansată în rețeaua magazinelor PROFI în luna iunie 2019, în peste 64.000 de exemplare și este disponibilă până la sfârșitul verii.

Cu peste 16.000 de angajati, PROFI este nu doar retailerul cu cea mai mare acoperire geografică din România, ci din luna mai 2019, a devenit și prima reţea cu mai mult de 1000 de magazine de la noi.

#profiromania #fatacaregatestecuflori #zestreculinara

#profiinflorestepentrutine #profi1000

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.