Colaborare transfrontalieră pentru întărirea sistemului de protecţie a copilului

0

Peste 200 de specialiști din domeniul protecţiei copilului din Republica Moldova și România au fost instruiţi în cadrul proiectului “Împreună pentru copii” implementat de Asociaţia Obștească “CCF Moldova – copil, comunitate, familie” din Chișinău în parteneriat cu Asociaţia Alternative Sociale din Iași. Obiectivul principal al acestui proiect a fost eficientizarea sistemului de protecţie a copilului din raioanele Cantemir și Leova a Republicii Moldova și din judeţul Iași, România, prin promovarea interacţiunii reţelelor de profesioniști din acest domeniu.

În jur de 80 de specialiști din Chișinău și Iași au participat la cinci vizite de studiu organizate în cele două ţări cu scopul de a împărtăși experienţa de lucru și a identifica un set de bune practici în domeniul asitenţei sociale a copilului.
În cadrul proiectului a fost creat un grup de experţi care a contribuit la realizarea unui ghid transfrontalier de bune practici. “Pe termen lung beneficiarii finali ai acţiunii vor fi mii de copii și familii din zona de implementare a proiectului, care vor primi servicii eficiente ca urmare a dezvoltării cunoștinţelor și abilităţilor profesioniștilor din domeniul social.

Ghidul de bune practici va fi distribuit instituţiilor din domeniul protecţiei copilului din România și Republica Moldova”, a declarat Dana Pîrvu, asistent proiect în cadrul Alternative Sociale. Conferinţa de închidere a proiectului va avea loc astăzi, 14 martie 2012 la Hotelul Codru din Chișinău.

Proiectul „Împreună pentru copii” implementat de Asociaţia Obștească “CCF Moldova – copil, comunitate, familie” (Chișinău, Republica Moldova), în parteneriat cu Asociaţia Alternative Sociale (Iași, România) a fost finanţat de Uniunea Europeană, cu suma de 166 210,59 Euro, prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, cod proiect MIS-ETC 915. Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează