Clujul e pe podium la Campionatul european de vorbit in public

0

Desi Romania nu s-a clasat printre finalisti la Eurovision, se poate mandri cu locuri de frunte pe podium intr-un domeniu care tine tot de scena: vorbitul in public. Sambata, 23 mai 2015 a avut loc la Boras, in Suedia, etapa europeana a Campionatului mondial de vorbit in public organizat de Toastmasters International, cea mai mare organizatie non-profit dedicata vorbitului in public.

Logo TM Cluj

Este prima editie la care Romania participa,fiind reprezentata in concurs de catre castigatorul etapei nationale – clujeanul Ovidiu Oltean, care este actualmente chiar presedintele clubului Toastmasters Cluj.

Prima participare a Romaniei s-a adeverit a fi una de mare succes: Ovidiu s-a intors de la Boras cu titlul de vicecampion european la concursul de discursuri pregatite in limba engleza si campion european la concursul de evaluari de discursuri, tot in limba engleza.

Competitia de la Boras s-a dat intre 10 finalisti, castigatorii etapelor nationale din Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Germania, Austrai, Polonia, Cehia,Ungaria, si Romania, castigatorul concursului de discursuri pregatite in limba engleza urmand sa se califice la competitia mondiala din Las Vegas. In juriul de anul acesta s-a aflat chiar campionul mondial din 2014, Dananjaya Hietarachi din Sri Lanka.

„A fost o experienta extraordinara! Sa concurez alaturi de cei mai buni vorbitori din Europa m-a ajutat sa-mi cresc considerabil nivelul de pregatire si de livrare a unui discurs. Ambele concursuri au fost extrem de puternice, fiecare eroare contand enorm la punctajul final.Am fost onorat sa fiu evaluat de catre Dananjaya in cadrul concursului de discursuri pregatite si foarte fericit sa ii observ reactiile de incantare din timpul discursului.Este un rezultat extraordinar atat pentru mine, cat si pentru Toastmasters Cluj si Toastmasters Romania. Dupa cele 2 premii obtinute la Campionatul European din Noiembrie 2014 de la Frankfurt (Locul 1 la Discursuri Improvizate in Limba Engleza si Locul 2 la Discursuri Umoristice in Limba Engleza), aceste 2 noi trofee pozitioneaza tara noastra pe un loc fruntas in Europa in ceea ce priveste oratoria. Este foarte placut sa particip la Concursuri Europene si sa aud vorbindu-se la superlativ de cluburile din Romania si de performantele obtinute.

Imi doresc din tot sufletul ca in viitor colegii mei din tara sa repete si chiar sa depaseasca performantele mele, pentru a asigura o continuitate si pentru a demonstra ca in Romania exista o generatie de speakeri de exceptie!”, declara Ovidiu Oltean.

Ovidiu_Oltean

Toastmasters International gestionează cluburi din întreaga lumeajungând în prezent la 14.350 de cluburi localizate în 122 țări și cu 292.000 de membri. Primul club Toastmasters din Romania a fost infiintat in 2008in Timisoara, urmat fiind la scurt timp de alte 13 cluburi in Bucuresti, Brasov, Cluj, Oradea, Iaşi, Satu-Mare, Suceava, Brăila, Arad si Botosani.

La 1 iulie 2014,cluburile din Romania au fost acceptate în structura de organizare europeană a Toastmasters,permitand astfel participarea in competitiile internationale.

Un club Toastmasters este un atelier de lucru de tipul “învaţă cum se face”, în care oamenii îşi perfecţionează abilităţile lor într-o atmosferă confortabilă şi prietenoasă. În general, un club are între 20 şi 40 de membri, care se întrunesc săptămânal sau bilunar pentru a învăţa şi a practica tehnici de prezentare.

Toastmasters Cluj numara in prezent in jur de 40 de membri, iar sedintele saptamanale au loc marti, de la orele 20:00, la Hotel Central si sunt deschise publicului larg.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează