Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clujul dedică finalul lunii aprilie jazzului

0

Jazz Napocensis și Ziua Internatională a Jazzului, la final de aprilie, în Cluj

Festivalul Jazz Napocensis și Ziua Internațională a Jazzului au loc la finalul lunii aprilie la Cluj-Napoca, pentru deliciul iubitorilor de muzică bună.

angela_andrea_Jazz

Cluj can Jazz 2014! Anul acesta manifestările de celebrare a Zilei Internaționale a Jazzului încep cu ediția a 17-a a Festivalului Național Studențesc Jazz Napocensis, care va avea loc pe 28 și 29 Aprilie la Casa de Cultură a Studenților, sub coordonarea neobositei legende a jazzului clujean, profesorul Ștefan Vannai.

Aprilie e declarată la nivel mondial Jazz Appreciation Month, iar cu această ocazie, Clujul aduce împreună într-un program complex, artiști internaționali și legende locale ale jazzului clujean.

Luni 28.04.2014, 19:00 Casa de Cultură a Studenţilor

– Junetrip

– Jazzy Mood

– Oscar Jazz Band

– Jazztet

– Big Band Gaio

Marţi 28.04.2014, 19:00 Casa de Cultură a Studenţilor

– Body and Soul Treatment by Dr. Jazz

Miercuri, 30.04.2014, celebrarea Zilei Internaționale a Jazzului, ora 19.45, Casa de Cultură a Studenților (intrare pe bază de billet):

– Ola Onabule (UK)

– Hailey Tuck  (USA)

– Angela Avetisyan 4tet (RU)

– Andrea Bonioli 4tet (IT)

– Villu Veski (ES)

– Big Band Gaio (RO)

Un plus de greutate zilei de 30 Aprilie, îl va oferi și Ambasadorul Zilei Internaționale a Jazzului în România, Prof. Dr. Virgil Mihaiu, care va susține un Curs de Estica Jazzului / Jazzul ca limbaj universal – Jazz si Poezie de la ora 15.30, în Sala 32  „acces gratuit” (locatia de desfasurare: Sala 32 @ Casa de Cultura a Studentilor)

Mai mult, întreaga zi de 30 aprilie e încărcată de activităţi dedicate tuturor melomanilor şi studenţilor: workshop-uri de jazz, sesiuni de jazz poetry şi jazz românesc. Iubitorii de jazz pot găsi programul complet al manifestărilor de la finalul lunii aprilie pe site-ul: www.JazzDay.ro.

„Salutăm pasiunea, perseverența și performanțele celor care au pornit mișcarea clujeană de jazz și au contribuit la dezvoltarea jazzului din România, lăsându-și amprenta pe generații întregi de voci bune și instrumentaliști de renume, care poartă numele Clujului și al României pe scene importante ale jazz-ului mondial.”, declară organizatorii Jazzday România.

Anul acesta, în jurul Zilei Internaţionale a Jazzului s-au reunit comunităţi de jazz din întreaga ţară. Astfel, multiple manifestări şi concerte dedicate jazzului se vor organiza în Cluj, Zalău, Alba-Iulia și Bucureşti, alături de entităţi importante din industria muzicală de profil: JazzRadio.ro, Alba Jazz, Jazz Compas, Jazz.ro, Jazz Napocensis, Academia de Muzică Gh. Dima, JazzDay. La nivel global, această zi internaţională este sărbătorită în peste 200 de oraşe sub patronajul UNESCO.

WEB-JazzDay

Cluj can Jazz! Romania can Jazz!

Despre Virgil Mihaiu,

Ambasadorul Zilei Internaționale a Jazzului în România

Virgil Mihaiu este scriitor, jazzolog și diplomat roman, poliglot, promotor cultural, performer de jazz-poetry. S-a afirmat ca poet al “generației ‘80” și al grupării “Echinox” de la Cluj și este unul dintre cei mai importanți critici de jazz din Europa. Între 1981-1992 a fost redactor al revistei Jazz Forum, revista Federației Internaționale de Jazz (Varșovia), iar din 2001 este primul est-european cooptat în colegiul redacțional multinațional al publicației pivot a jazzologiei mondiale – Down Beat.

Între 2006-2012 devine întâiul director al Institutului Cultural Român din Lisabona și ministru consilier pe lângă Ambasada României din Portugalia.

Printre publicațile sale se numără și „Cutia de rezonanță”, primul volum românesc de „eseuri despre jazz din perspectiva culturii contemporane”. Din 1992 este profesor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde susține Cursul de Estetica Jazzului.

Despre Ziua Internațională a Jazzului

În noiembrie 2011, cu ocazia Conferinţei Generale UNESCO, comunitatea internaţională a proclamat 30 aprilie ca „Ziua Internaţională a Jazzului”. Acesta zi are rolul de a reuni comunităţi, şcoli, artişti, istorici, academicieni şi pasionaţi de jazz din toată lumea pentru a sărbători şi pentu a învaţa despre arta jazz-ului, rădăcinile sale, viitorul şi impactul lui.

România s-a alăturat în 2013 celebrării globale,  cu un program complex, derulat la Cluj-Napoca, pe parcursul întregii zile de 30 aprilie. Printre artiștii care au omagiat jazzul la Cluj, anul trecut se numără Budapest Jazz Orchestra, Elena Mîndru Quintet, Mood Quartet, Jazzy Mood ș.a.

Despre Asociatia Transylvania Cultural Community

Asociaţia Transylvania Cultural Community a fost ȋnfiinţată ȋn anul 2011 având ca scop promovarea valorilor culturale, educaţionale, naţionale şi internaţionale, educarea cetăţenilor ȋn domeniile artei şi culturii precum şi crearea unui cadru propice schimbului de cunoştinţe, informaţii cultural-educative, ȋntre cetăţenii români şi cetăţenii altor ţări, sprijinirea membrilor asociaţiei ȋn vederea participării şi organizării actvităţilor culturale şi educative.

Printre obiectivele asociatiei se numara: Organizearea de evenimente culturale, simpozioane, recitaluri, concerte, concursuri si festivaluri muzicale, conferinte educationale, culturale;  Organizarea de intalniri cu personaliati marcante ale vietii culturale, cotidiene; Colaborarea cu institutii de profil din tara si strainatate; Organizarea de cursuri in domeniul cultural;

www.transylvaniacultural.com

afis_ijd

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.