Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clujenii de la LIFE IS HARD lansează programul UPDATE ROMANIA

0

LIFE IS HARD | WORK SOFT, prima companie românească de soft listată la Bursa de Valori București – piața AeRo – lansează programul Update Romania, un demers de susținere a digitalizării comunităților locale prin care compania oferă gratuit, timp de doi ani, suita sa de aplicații CityApps tuturor orașelor sub 100 de mii de locuitori. Solutiile CityApps ale companiei sunt deja prezente în mai multe orașe precum Cluj-Napoca, Alba Iulia, Petroșani, Slobozia, Călărași sau Zalău.

Conform studiilor privind mobilitatea, până în 2030 zonele urbane vor asimila 60% din populație la nivel mondial și aproape 70% până în 2050, iar una din trei persoane va locui într-un oraș cu cel puțin o jumătate de milion de locuitori. În viitor, orașele dezvoltate sunt prietenoase în ceea ce privește interacțiunea autorităților cu cetățenii, oferă mobilitate crescută, structuri inteligente și moderne de sănătate și educație și un mediu curat.

DIGITALIZAREA este un domeniu unde România are destul de mult de recuperat, iar inițiativele și proiectele de tip Smart City sunt încă într-un stadiu foarte incipient. Este important să începem să construim comunități în care tehnologia contribuie la creșterea calității vieții – cu atât mai mult cu cât această construcție începe cu integrarea tehnologiei, dar impune schimbarea unor mentalități, impune responsabilitate și implicare civică din partea cetățenilor, implică competențe digitale, implică schimbări în cadrul administrațiilor publice locale în ceea ce privește modul în care interacționează cu cetățenii, modul în care știu să utilizeze aceste tehnologii la adevărata lor capacitate.

Mare parte din aceste soluții și tehnologii le oferim gratuit administrațiilor locale pentru că așa înțelegem să ne implicăm activ în viața comunității în care trăim și ne desfășurăm activitatea. Ne-am propus un proiect ambițios: să digitalizăm România prin comunitățile locale, iar în acest demers dorim să atragem cât mai multe companii de tehnologie și cât mai multe administrații locale” spune Erik Barna, CEO al companiei LIFE IS HARD|Work Soft.

Aplicațiile din suita CityApps dezvoltate către echipa LIFE IS HARD utilizează tehnologii create pentru nevoile locuitorilor din mediul urban și a vizitatorilor orașelor din România. Suita cuprinde aplicații care au capacitatea să îmbunătățească viața oamenilor și relatia lor cu orasul, asigurând conectarea cetățenilor cu administrațiile locale.

În prezent, aplicațiile din suita CityApps dezvoltate de echipa clujeană au ajutat rezolvarea eficientă a peste 11.000 de notificari lansate de cetățeni – temele cele mai frecvent semnale fiind legate de iluminatul public, deșeuri, câini vagabonzi, semafoare defecte, drumuri și marcaje rutiere.

Evaluări privind impactul și beneficiile pentru comunitate pe care le aduc aceste soluții sosesc de la Alba Iulia, primul oras care le-a implementat:

Luate ca pachet întreg sau separate, city-aplicaţiile companiei Life is Hard sunt un tool extrem de util în dialogul administrațiilor cu oamenii din comunitate, dialog despre care astăzi nu mai putem spune că tinde înspre digital, ci că e obligatoriu să fie digital. Comunicarea inteligentă e un „must” în agenda de lucru a tuturor municipalităților din România. Alba Iulia, în cadrul proiectului pilot de smart city, este primul oraş care a testat integral aplicaţiile Life is Hard. Noi urmărim efecte şi rezultate, şi le avem. Sunt baza unei administraţii inteligente şi lecţii „la cald” despre cum se guvernează un oraş adaptat nevoilor comunităţii”, declara Nicolaie Moldovan, City Manager Alba Iulia.

Comunitățile care doresc să participe la programul UPDATE ROMANIA și să aibă acces la aplicațiile din suita SmartCity pot consulta detalii pe cityapps.ro, unde își pot de asemenea face înscrierea în program.

Despre LIFE IS HARD S.A.

Compania a fost fondată în 2004 și face parte din Grupul de firme APS, condus de antreprenorul clujean Cătălin Chiș.

LIFE IS HARD este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori Bucuresti – piața AeRo, și are expertiză avansată în dezvoltarea de proiecte de digitalizare: soluții B2B și aplicații pentru proiecte Smart City.

Compania este dezvoltatorul 24broker – principala platformă utilizată de brokerii de asigurări din România, cu un volum de peste 450 milioane euro prime brute subscrise în 2017 și 25.000 de utilizatori în fiecare zi.

Performanțele LIFE IS HARD au determinat prezenţa succesivă a companiei în topurile Deloitte CE Technology Fast 50 şi în Top Deloitte FAST 500 EMEA (include Europa, Middle East si Africa) și au adus constant comunității de business din România recunoașteri ale performanțelor în domeniul IT&C, prin nominalizări și premii obținute de LIH la competiții internaționale de top.

Detalii despre companie sunt disponibile pe www.lifeishard.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.