Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: Zero Waste Living cu Bea Johnson

0

Supranumită de The New York Times „zeiţa vieţii fără deşeuri” (Priestess of waste-free living), Bea Johnson va veni pentru prima dată în România, pentru a susţine o conferinţă despre cum să ne trăim viaţa fără a produce deşeuri nereciclabile. Evenimentul este organizat de Samsara Foodhouse şi va avea loc în data de 7 mai 2018, la Casino Parc Central din Cluj-Napoca, ora 18:00. Biletele se pot achiziţiona pe www.biletmaster.ro.

Bea Johnson este iniţiatoarea mişcării Zero Waste Home, promovând un stil de viaţă în care achiziţionăm doar cât putem consuma, refolosim ceea ce este utilizabil şi reciclăm ceea ce se poate refolosi. Urmând aceste principii, ea şi familia ei – soţul şi cei doi copii, au reuşit să restrângă deşeurile nereciclabile la doar un borcănaş de gunoi pe an. Viaţa lor nu s-a modificat semnificativ – muncesc, călătoresc, mănâncă şi se bucură alături de copii la fel ca înainte, singura diferenţă făcând-o doar lipsa gunoiului din casă. Câştigătoare a premiului The Green Awards, cartea sa s-a vândut în mii de exemplare în întreaga lume şi a inspirat milioane de oameni. Este invitată să susţină prelegeri la universităţi de top, corporaţii cu cifre de afaceri de miliarde de dolari şi organizaţii de renume. Organizaţia Naţiunilor Unite, Parlamentul European, Google, TEDx, Adobe, Pixar, Ikea sau Cirque du Soleil sunt doar câteva dintre marile nume care i-au audiat conferinţele. Apariţiile sale în presă şi televiziune sunt de ordinul sutelor, incluzând posturi ca BBC, CNN, NBC sau ABC news şi reviste precum People Magazine, Daily Mail sau Le Monde.

În turneul său prin Europa, Bea Johnson se va opri şi în România, la Cluj-Napoca, pentru a vorbi despre importanţa evitării risipei, protejării mediului şi trăirii unei vieţi fără deşeuri.

Link-uri utile: https://zerowastehome.com/

https://www.facebook.com/events/164940200975131/?active_tab=about

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.