Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cluj: Saptamana Europeana pentru Reducerea Risipei

0

fcb-cover-final

Tone de gunoaie produse, resurse preţioase risipite, ecosisteme degradate, comunităţi bolnave, sunt doar câteva dintre urmările modelului actual de producţie şi consum. Consumăm mai mult decât avem nevoie. Dar oare ce opţiuni avem pentru a reduce risipa? E o întrebare pe care echipa Repair Cafe Cluj o adresează clujenilor şi îi invită la dialog în cadrul Săptămânii Europene pentru Reducerea Risipei (21-26 noiembrie).

Nevoi, pofte, dorinţe- 3 cuvinte a căror semnificaţie uităm să o distingem. Ele dictează obiceiurile fiecăruia de consum. Dacă ne-am ghida după nevoi, viaţa noastră ar fi mai sănătoasă, oraşul în care locuim mai liber, iar planeta mai bogată. Noi, echipa Cercul Social, căutăm alternative sustenabile la obiceiurile capitaliste de consum. Ne dorim un Cluj fără risipă, un Cluj al oamenilor care trăiesc în armonie cu natura şi cu comunitatea locală.

Invităm clujenii să se alăture demersului nostru. Hai să ne cunoaştem, să ne bucurăm împreună de acest frumos oraş, să creăm şi să punem la cale viitorul Clujului Fără Risipă în cadrul următoarelor activităţi:

– Luni (21.11)– 18.00-20.00- Clujul, un oraş fără risipă? Cum? Provocări şi oportunităţi la îndemâna cetăţeanului. Librăria Bookstory (Bd. Eroilor, Nr. 6-8)

– Marţi (22.11)– 18.00-20.00- Compostul şi circularitatea materialelor vegetale. Casa de Cultură Permanentă (str. Caisului, Nr. 22)

Miercuri (23.11)– 18.00-20.00- Atelier de realizat sacoşe din tricouri reutilizate. Cinema Dacia (str. Bucegi, Nr. 11B)

Joi (24.11)– 18.00- 20.00- Deşeurile din construcţii. Gunoaie sau resurse pretioase? Cinema Dacia (str. Bucegi, Nr. 11B)

Vineri (25.11)- 18.00-20.00- Risipa alimentară. Cum dezvoltăm un sistem de prevenire a risipei alimentare? La Librăria Bookstory. (Bd. Eroilor, Nr. 6-8)

Sâmbătă (26.11)Cină Comunitară cu Food Waste Combat şi Cimbru. La Fabrica de Pensule (Henri Barbusse, 59-61)

Invitam orice grup ne impartaseste valorile si doreste sa organizeze activitati si evenimente sa se alature initiativei Saptamana Europeana Fara Risipa. Ne bucuram sa impartasim cu voi elementele vizuale, pe care va rugam sa le preluati, sa cream astfel o imagine comuna a demersului in Romania. Ne-am bucura sa ne informati apoi ce ati realizati si sa impartasiti cu noi cateva imagini din cadrul activitatilor.

Pentru mai multe detalii cu privire la locatii, invitati, ramai conectat la pagina evenimentului.

Initiatori: Asociatia Cercul Social, Repair Cafe Cluj & Casa de Cultura Permanenta

Parteneri: Cinema Dacia, Cimbru, Fabrica de Pensule, Food Waste Combat, JCI, Librăria Bookstory

Parteneri media: Gratuitor, I Like Cluj, Institutul de Economie Sociala, RFI, România Pozitivă, Societal, StiriONG.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.