Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cluj-Napoca, Work Upside Down: apel deschis pentru proiecte artistice interactive care explorează viitorul muncii

0

Centrul Cultural Clujean lansează proiectul Work Upside Down în cadrul căruia invită artiștii interesați să-și imagineze cum va arăta munca în viitor. Vor fi selectate 10 propuneri artistice care explorează tema viitorului muncii, acestea fiind finanțate cu până la 6.500 de euro fiecare.

Prin intermediul Work Upside Down, activitate din proiectul Cluj Future of Work finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Urban Innovative Actions, se urmărește crearea unei conversații publice, accesibilă publicului larg și mediată de experiențe artistice, pe tema viitorului muncii. Cum se vor transforma ritualurile de muncă într-un ecosistem puternic automatizat? Cum vor arăta locurile de muncă? Ce abilități am putea dezvolta pentru a ne adapta cerințelor unui nou mediu de lucru? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe marginea cărora artiștii pot crea microuniversuri artistice.

Pentru a face față schimbărilor inevitabile și incertitudinilor avem nevoie, ca indivizi, să privim spre viitor și să facem loc în mintea noastră multiplelor posibilități și scenarii despre viitorul muncii. Imaginația și capacitatea de a spune povești captivante sunt calități exersate prin excelență de artiști. Invităm, de aceea, artiștii să creeze contexte ficționale care să ne permită să exersăm viitorul, ca apoi să avem libertatea de a-l modela.” a explicat Rarița Zbranca, director de program în cadrul Centrului Cultural Clujean, co-curator Work Upside Down.

Artiștii sunt invitați să-și imagineze viitorul muncii prin lucrări interdisciplinare sau din sfera artei vizuale, artei media, artei spectacolului, muzicii, literaturii etc. Sunt încurajate formate interactive și/sau imersive și abordări inovatoare ca, de exemplu, instalații narative, experiențe senzoriale, înscenări și jocuri de rol, design de obiecte fictive, capsule ale timpului.

Lucrările artistice dezvoltate în proiect vor fi prezentate în cadrul unei expoziții care va fi organizată la Cluj-Napoca, în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2021.

Apelul este adresat artiștilor din România și din alte țări europene. Înscrierile se fac până în data de 2 martie 2021 completând un formular online accesibil pe site-ul www.diviziadeinovare.ro/future-of-work/work-upside-down.

Cluj Future of Work este un proiect inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca.

Cluj Future of Work este realizat în co-management de către Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean, într-un consorțiu cu alte opt organizații locale: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan, Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și ZAIN Festivalul de Creativitate al Transilvaniei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.