Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cluj-Napoca: Programul de formare și mentorat din cadrul Academiei Schimbării, la final

0

Parte din Academia Schimbării – proiectul Centrului Cultural Clujean pentru dezvoltarea și creșterea capacității sectorului cultural, programul de formare și mentorat s-a desfășurat în perioada septembrie – decembrie 2020 și a fost gândit pentru a oferi modele, surse de inspirație și resurse practice în gestionarea unui proiect cultural și creativ în 2020. Programul a fost realizat în colaborare cu Corina Șuteu (director de curs) și a fost coordonat în cadrul Centrului Cultural Clujean de Corina Bucea (manager proiect).

Adaptat în formula online, programul de formare și mentorat s-a desfășurat în sesiuni online care au început cu atelierul Another Brick in the Wall, susținut de Corina Șuteu (director de curs), au continuat cu sesiunile de masterclass susținute de artiștii Anamaria Marinca, Ana Mărgineanu, Dan Perjovschi, Matei Vișniec și Gábor Tompa și cu atelierul pe tema Relația dintre spațiul urban, comunitate, concept al proiectului cultural susținut de Rarița Zbranca (Centrul Cultural Clujean) și Teodor Frolu (DC Communication).

Pentru cinci dintre participanții la program, parcursul de formare a fost completat de sesiuni de mentorat individuale, cu următorii mentori care i-au sprijinit în mod personalizat în dezvoltarea lor profesională: Răzvan Popovici (SoNoRo), Mihai Chirilov (TIFF / Making Waves), Mihai Pop (Galeria & Fundația Plan B), Ștefania Ferchedău (Institutul Prezentului) și Corina Șuteu. Mentorii au participat și la două discuții comune cu participanții la program, menite să extindă tipul de acompaniere specifică mentoratului și către întreg grupul de participanți.

La programul de formare și mentorat au participat peste 30 de profesioniști din întreaga țară: Cluj, București, Arad, Galați, Iași, Sfântu Gheorghe, Timișoara, cei mai mulți din mediul privat – organizații sau inițiative independente (22), dar și din mediul public – instituții publice sau administrație (6) sau liber profesioniști.

Ce spun participanții despre program?

Monica Dănilă

Participarea la acest program mi-a deschis cu adevărat orizontul în ceea ce privește organizarea de evenimente.

Ioana Popa

Academia Schimbării mi-a adus multă inspirație, o înțelegere mai profundă a contextului cultural din România, precum și o puternică motivație de a mă implica mai mult în această comunitate a ”celor care vor să schimbe lumea”.

Ligia Smarandache

Am avut impresia că asist la un eveniment magic, irepetabil. Această întâlnire a fost o gură de aer, un moment inspirațional, care m-a făcut să mă întâlnesc cu mine insămi și îmi dă putere să merg mai departe în proiectele mele.

Oana Enășel

Am aflat că nu există „nu se poate” și că întotdeauna există resurse, trebuie doar identificate corect și corelate cu obiectivele. „Teoria” nu trebuie învățată, ci a fost însoțită de exemplele clare, puse în context, care completează automat piesele lipsă din puzzle-ul tău propriu.

Barazsuly Viktória

Am primit niște puncte de reper și indicații foarte bune. Mentori, formatori foarte valoroși, am simțit că ne ascultă, ne înțeleg și încearcă să ne dea sfaturi cu toată mintea și inima lor. A fost o experiență extraordinară să le ascult.

Diana Târnovan

Zen concentric în comunitate eclectică. Oameni frumoși. Curaj. Poftă de viață și sens.

Programul de formare & mentorat va continua și în 2021, ca parte a activităților Centrului Cultural Clujean dedicate dezvoltării profesionale pentru sectorul cultural. Interesul crescut pentru program la nivel național, dar și oportunitatea adusă de formatul online, caracterul flexibil, modular al programului vor fi elemente în jurul cărora vom construi următoarea ediție a programului.

Centrul Cultural Clujean este o organizație non-guvernamentală de cultură și dezvoltare urbană care crede într-un oraș pe care cultura îl face prezent și uman. Misiunea sa este de a mobiliza cultura, în parteneriat cu alte sectoare, pentru a contribui la transformare socială, precum și la dezvoltare locală și regională.

www.cccluj.ro

Academia Schimbării este o platformă pentru dezvoltarea și creșterea capacității sectorului cultural. Academia generează resurse pentru un mediu cultural rezilient și dinamic, bazat pe inovare, colaborare și responsabilitate

www.academiaschimbarii.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.