CLUJ: CONNECTOR, the LEARNING experience

0

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), Federaţia Share Cluj-Napoca şi Restart în Educaţie organizează, în perioada 1-5 iulie, la Cluj-Napoca, cea de-a doua ediţie a CONNECTOR – cel mai mare eveniment de învăţare nonformală din anul 2015 din Europa. Evenimentul are loc în contextul Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului. Prima ediție a CONNECTOR a fost găzduită tot la Cluj-Napoca și a reunit 300 de participanți din 30 de țări.

Evenimentul internațional CONNECTOR este finanţat prin programul european Erasmus+ şi aduce împreună, la această ediție, peste 300 de pasionaţi de învăţare din peste 35 de ţări – formatori, profesori, facilitatori, persoane implicate în educaţie, lucrători de tineret şi voluntari. Timp de 5 zile, aceștia vor împărtăşi experiențe despre învățare, vor crea soluţii, vor schimba idei și practici cu scopul identificării unor proiecte și activităţi ce pot fi dezvoltate în parteneriat, vor experimenta noi modalități prin care pot facilita învățarea. 17 ateliere de metode de învăţare, cum ar fi teatru forum, teatru de improvizație, storytelling, animație socio-educativă, animație stradală, facilitare grafică etc. se vor desfășura în paralel timp de 2 zile, pe 2 și 3 iulie. În zilele de 4 şi 5 iulie, în Parcul Central „Simion Bărnuţiu“ din Cluj-Napoca, rezultatele metodelor vor fi prezentate în comunitatea clujeană, în cadrul festivalului „Jazz in the Park“.
154_l

Detalii despre eveniment (în limba engleză)
http://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/154
Detalii despre ateliere (în limba engleză)
http://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/298

……………………………….
Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport ce se derulează în perioada 2014-2020. Bugetul disponibil pentru anul 2015 în România este de 54.5 milioane Euro. În 2014, în România au fost finanţate 681 de proiecte de educaţie, formare şi tineret, pentru care s-au alocat peste 51.5 milioane Euro şi care implică peste 20.000 de persoane.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează