CLUJ: CONNECTOR, the LEARNING experience

0

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), Federaţia Share Cluj-Napoca şi Restart în Educaţie organizează, în perioada 1-5 iulie, la Cluj-Napoca, cea de-a doua ediţie a CONNECTOR – cel mai mare eveniment de învăţare nonformală din anul 2015 din Europa. Evenimentul are loc în contextul Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului. Prima ediție a CONNECTOR a fost găzduită tot la Cluj-Napoca și a reunit 300 de participanți din 30 de țări.

Evenimentul internațional CONNECTOR este finanţat prin programul european Erasmus+ şi aduce împreună, la această ediție, peste 300 de pasionaţi de învăţare din peste 35 de ţări – formatori, profesori, facilitatori, persoane implicate în educaţie, lucrători de tineret şi voluntari. Timp de 5 zile, aceștia vor împărtăşi experiențe despre învățare, vor crea soluţii, vor schimba idei și practici cu scopul identificării unor proiecte și activităţi ce pot fi dezvoltate în parteneriat, vor experimenta noi modalități prin care pot facilita învățarea. 17 ateliere de metode de învăţare, cum ar fi teatru forum, teatru de improvizație, storytelling, animație socio-educativă, animație stradală, facilitare grafică etc. se vor desfășura în paralel timp de 2 zile, pe 2 și 3 iulie. În zilele de 4 şi 5 iulie, în Parcul Central „Simion Bărnuţiu“ din Cluj-Napoca, rezultatele metodelor vor fi prezentate în comunitatea clujeană, în cadrul festivalului „Jazz in the Park“.
154_l

Detalii despre eveniment (în limba engleză)
http://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/154
Detalii despre ateliere (în limba engleză)
http://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/298

……………………………….
Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport ce se derulează în perioada 2014-2020. Bugetul disponibil pentru anul 2015 în România este de 54.5 milioane Euro. În 2014, în România au fost finanţate 681 de proiecte de educaţie, formare şi tineret, pentru care s-au alocat peste 51.5 milioane Euro şi care implică peste 20.000 de persoane.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează