Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cluj a depus candidatura pentru titulatura de Gazda Mondiala a Jazzului

0

Clujul vrea să fie Gazda Mondială a Zilei Internaţionale a Jazzului

 

Asociaţia Transylvania Cultural Community a început demersurile necesare pentru ca Municipiul Cluj-Napocasă primească titulatura de Gazdă Mondială a Jazzului. UNESCO este autoritatea care desemnează anual « Global Host City of International Jazz Day » .

Pasul final al demersului va fi susţinut la Paris, în faţa oficialiilor UNESCO, de către organizatorii ediţiei de anul acesta a Zilei Internaţionale a Jazzului de la Cluj. Un aport important în acordarea acestei titulaturi îl va avea buna desfăşurare a celebrării locale de săptămâna viitoare, pe 30 aprilie.

În acest an, Gazda Mondială a Jazzului, care va da tonul evenimentelor globale va fi oraşul Istanbul, urmând să găzduiască în concert cele mai importante nume ale jazzului mondial. Peste 200 de oraşe de pe tot mapamondul, printre care şi Cluj-Napoca, sărbătoresc concomitent această zi a jazzului, în spiritul libertăţii, unităţii, păcii, cooperării şi dialogului social.

„Demersul pornit de noi este unul important pentru că va creşte notorietatea culturală a Municipiului Cluj-Napoca pe plan internaţional, va atrage nume mari ale jazzului contemporan şi la ediţiile viitoare, fiind o platformă culturală de promovare de care vor beneficia şi artiştii locali. Pe lângă beneficiile culturale, menţionăm şi latura educaţională pe care vrem s-o includem pe viitor. Intenţionăm să atragem noi finanţări şi totodată să întărim prezenţa Clujului pe harta turistică”, au declarat organizatorii evenimentului.

La ediţia din acest an de la Cluj-Napoca, evenimentul principal va avea loc la Opera Maghiară, unde vor concerta Budapesta Jazz Orchestra şi Elena Mîndru Quintet ft. Mood Quartet. Clujenii sunt invitaţi să ia parte la regalul muzical pus în scenă şi să susţină prin prezenţa lor candidatura oraşului la titlul de Gazdă Mondială a Jazzului. Prețul biletelor variază între 35 și 85 de lei şi pot fi achiziţionate din reţeaua biletmaster.ro, de la casa de bilete a Operei Maghiare şi din Iulius Mall.

Pe parcursul zilei vor mai avea loc o serie de alte activităţi cu intrare liberă: workshop-uri de jazz, sesiuni de piano jazz, cursul ““Factorul Latino American in Estetica Jazzului”, susţinut de Conf. Univ. Dr. Virgil Mihaiu şi jam sessions. Programul complet poate fi consultat pe site-ul evenimentului: www.jazzDay.ro. CLUJ can JAZZ!

Printre ambasadorii şi artiştii ce susţin concerte în oraşul Gazdă al Jazzului se numără:

–        legendarul Herbie Hancock;

–        pianiştii John Beasley, George Duke, Robert Glasper, Abdullah İbrahim, Keiko Matsui, Eddie Palmieri;

–        vocaliştii Al Jarreau, Milton Nascimento, Dianne Reeves;

–        trompetiştii Hugh Masekela, Imer Demirer, Christian Scott;

–        basiştii James Genus, Marcus Miller, Ben Williams;

–        bateriştii Terri Lyne Carrington şi Vinnie Colaiuta;

–        chitariştii Bilal Karaman, John McLaughlin, Lee Ritenour, Joe Louis Walker;

–        saxofoniştii Dale Barlow, Igor Butman, Jimmy Heath, Wayne Shorter, Liu Yuan;

–        violinistul Jean-Luc Ponty ş.a.

 

IJD_Afis-A1-Final

În noiembrie 2011, cu ocazia Conferinţei Generale UNESCO, comunitatea internaţională a proclamat 30 aprilie ca „Ziua Internaţională a Jazzului”. Acestă zi internaţională are rolul de a reuni comunităţi, şcoli, artişti, istorici, academicieni şi pasionaţi de jazz din toată lumea pentru a sărbători şi pentu a învăţa despre arta jazz-ului, rădăcinile sale, viitorul acestuia şi impactul lui.

 

Asociaţia Transylvania Cultural Community a fost înfiinţată în anul 2011 având ca scop promovarea valorilor culturale, educaţionale, naţionale şi internaţionale, educarea cetăţenilor în domeniile artei şi culturii precum şi crearea unui cadru propice schimbului de cunoştinţe, informaţii cultural-educative, între cetăţenii români şi cetăţenii altor ţări.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.