Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CleverEver îți dă încrederea că știi fără să tocești

0

În secolul vitezei educația nu mai costă neapărat bani ci timp. Părinții elevilor nu mai reușesc să se pună la curent cu cerințele din manual și de aceea am creat o aplicație de tip “edutainment”(termen prezent în Statele Unite care transformă și educația în ceva distractiv). Așa, de exemplu, prin aplicația CleverEver  poți afla cum mai arată un pețiol al unei frunze sau când a avut loc “Războiul de 30 de ani”.

În plus nici elevii nu mai au rabdare să răsfoiască un manual, fie el și digital. În schimb un test i-ar stimula… pentru că e pe telefon sau pe tabletă, iar rezultatul îl primesc imediat. Dacă înveți “în joacă” și apoi obții note bune la școală îți crește încrederea în tine… și tot așa.

Conceptul e simplu și face parte din Proiectul Educația 2.0  lansat de Daniel Pink împreună cu cartea DRIVE. Educația 2.0  care nu se mai bazează pe principiul “pedeapsă –  recompensă”, ci pe procese intrinseci – să faci de dragul procesului și nu al rezultatului – și pe dorința de autonomie a copilului. El face când vrea și cum vrea, în ritmul lui și ce îi place.

Practic CleverEver îți dă încrederea că știi fără să tocești!

Sunt lectii grupate din manualele școlare, clasele V-Vlll , care acoperă materii precum româna, istorie, geografie, fizică, biologie și chimie.

Concret, cu ajutorul telefonului mobil, poti invăța interactiv noțiuni de cultură generală din manual sau lecții concrete  cu  doar 10 minute pe zi pentru o materie școlară (oriunde – în mașina, în tramvai, în autobuz, în pauză etc.).

În acest moment sunt 800.000 de elevi în clasele V-Vlll iar accesul acestora la noile tehnologii e din ce în ce mai facil. Aplicație e gratuită și funcționează pe platforma Android.

“CleverEver” a devenit o lecție la un click distanță atât pentru părinți cât și pentru copii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.