În secolul vitezei educația nu mai costă neapărat bani ci timp. Părinții elevilor nu mai reușesc să se pună la curent cu cerințele din manual și de aceea am creat o aplicație de tip “edutainment”(termen prezent în Statele Unite care transformă și educația în ceva distractiv). Așa, de exemplu, prin aplicația CleverEver poți afla cum mai arată un pețiol al unei frunze sau când a avut loc “Războiul de 30 de ani”.
În plus nici elevii nu mai au rabdare să răsfoiască un manual, fie el și digital. În schimb un test i-ar stimula… pentru că e pe telefon sau pe tabletă, iar rezultatul îl primesc imediat. Dacă înveți “în joacă” și apoi obții note bune la școală îți crește încrederea în tine… și tot așa.
Conceptul e simplu și face parte din Proiectul Educația 2.0 lansat de Daniel Pink împreună cu cartea DRIVE. Educația 2.0 care nu se mai bazează pe principiul “pedeapsă – recompensă”, ci pe procese intrinseci – să faci de dragul procesului și nu al rezultatului – și pe dorința de autonomie a copilului. El face când vrea și cum vrea, în ritmul lui și ce îi place.
Practic CleverEver îți dă încrederea că știi fără să tocești!
Sunt lectii grupate din manualele școlare, clasele V-Vlll , care acoperă materii precum româna, istorie, geografie, fizică, biologie și chimie.
Concret, cu ajutorul telefonului mobil, poti invăța interactiv noțiuni de cultură generală din manual sau lecții concrete cu doar 10 minute pe zi pentru o materie școlară (oriunde – în mașina, în tramvai, în autobuz, în pauză etc.).