Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Chişinău: Concert de Ziua Unirii Basarabiei la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici”

0

Concert de Ziua Unirii Basarabiei
la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici”

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” organizează un concert de muzică de jazz şi clasică cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu Ţara (27 martie). Evenimentul va avea loc pe data de 25 martie 2016 la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” din Chişinău şi va fi susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici” condusă de maestrul Alexandru Ganea, avându-i ca invitaţi de onoare pe soprana Bianca Manoleanu (Bucureşti) şi trompetistul Sergiu Cârstea (Timişoara).
Intrare liberă!

Afişul Concertului de Ziua Unirii Basarabiei pentru tineri

În program:
Dumitru Bughici, Concert de jazz pentru trompetă şi orchestră, solist – Sergiu Cârstea (trompetă)
Theodor Rogalski – Suita simfonică Trei dansuri româneşti
Richard Strauss – Die Letzte Lieder: Fruhling, September, Beim Schlafengehn, Im Abendrot, solistă – Bianca Manoleanu (voce, soprano)

Alexandru Ganea
Lector universitar, doctor al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Alexandru Ganea este absolvent al aceleiaşi instituţii, secţia dirijat orchestră (clasa conf. univ. dr. Dumitru Goia) şi secţia vioară (clasa prof. univ. Cornelia Bronzetti). A urmat cursuri de perfecţionare – dirijat orchestră, cu Sabin Păutza şi muzică de cameră, cu cvartetul Voces şi cu Wolfgang Laufer, membru al Cvartetului Fine Arts.
În calitate de dirijor, a susţinut concerte cu Orchestra de Cameră Radio Bucureşti, cu orchestre ale filarmonicilor din ţară (Sibiu, Braşov, Bacău, Târgu Mureş, Craiova, Botoşani, Ploieşti, Chişinău, Târgovişte, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Giurgiu), cu Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, cu orchestrele simfonice ale Universităţii de Muzică din Bucureşti, cu orchestra de cameră „Jeunesses Musicales” (cu care a obţinut Premiul I la Concursul Internaţional al Orchestrelor de Tineret de la Haga) ş.a.
A colaborat cu muzicieni precum Valentin Gheorghiu, Viniciu Moroianu, Horia Mihail, Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Paul Florin, Alexandru Tomescu, Cornelia Bronzetti, Marin Cazacu, Răzvan Suma, Felicia Filip ş.a. Între anii 2008 şi 2012 a fost dirijor al Filarmonicii din Piteşti, insitituţie la care este, în prezent, dirijor invitat permanent.

Bianca Luigia Manoleanu
„Cu una din vocile cele mai bune pentru genul atât de pretenţios al liedului, Bianca Manoleanu s-a impus în arta interpretativă ca soprană cu o foarte mare forţă de expresie, cu o frazare impecabilă şi o distincţie aparte”. Colaborează cu orchestrele filarmonicilor din Bucureşti şi din ţară, susţine numeroase concerte vocal-simfonice în compania unor prestigioase formaţii în Ungaria, Germania, Franţa, Italia, Japonia. (www.festivalenescu.ro)

Sergiu Cârstea este absolvent al Liceului de muzică „Eugeniu Doga” din Chişinău (acum „Ciprian Porumbescu”), şi al Conservatorului în cadrul Institutului de Cultură „Gavriil Muzicescu”. Instrumentist de excepţie, cu studii la Paris, în clasa profesorilor Pierre Thibaud, Jean Douay şi Antoine Curé, a colaborat cu mulţi dintre dirijorii europeni, cu care a cântat în concerte. În prezent, este prim-trompetist la Opera Națională Timișoara și profesor asociat la Universitatea de Vest din Timișoara.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.