Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cercetașii României în Japonia

0

23 de tineri cercetași români pornesc spre casă după ce au trăit o experiență unică la cea de a 23-a Jamboree Mondială, derulată în Kirara-Hama, Japonia, între 28 iulie și 8 august 2015.

O Jamboree, așa cum a definit-o Robert Baden-Powell reprezintă o adunare cât mai mare a cercetașilor din toată lumea, reuniți cu scopul de a desfășura activități împreună, de a se cunoaște și a lega prietenii pe o viață.
01_Ceremonia de deschidere

03_Contingentul României

Jamboreea din Japonia a reunit peste 32000 de participanți din 150 țări de pe 6 continente.
Contingentul României este format din 23 de tineri și adulți (12 exploratori, 3 lideri si 8 membri ai Echipei Internaționale de Organizare) ai Organizației Naționale “Cercetașii României”, membri în diferite filiale: CL Lotus Tulcea, CL Valea Lupului, CL Panaitescu, CL Târgu-Mureș, CL Sf. Iosif Muncitorul Piatra Neamț, Centrul Universitar București și CL Cluj-Napoca.

În spiritul unității și solidarității mutuale, tema principală a evenimentului, activitățile din cadrul Jamboreei sunt dezvoltate în baza următoarelor principii: unitate, armonie, cooperare, prietenie și pace între oameni. Programul celor 14 zile de activitate este distribuit pe module de învățare și socializare dintre care amintim: explorarea naturii, activități de apă, pace, dezvoltare globală, știință, interculturalitate, servicii în sprijinul comunității. Doi tineri români, Elena Topala și Călin Gabor au fost reprezentanții oficiali ai țării noastre la ceremoniile memoriale pentru pace din Nagasaki, respectiv Hiroshima care au avut loc pe data de 5 august.

Mulțumim partenerilor noștri care au asigurat atât din punct de vedere material, cât și creativ, participarea și materialele necesare Contingentului României: Romgaz, CreativeLab, Ro Scout Shop, Topoloveni, Leonardo Ocampo Guadarrama, Guvernul Japonez prin programul de solidaritate Operațiunea Kirara și Primăria Municipiului București. Standul României din zona deschisă vizitatorilor, prin care trec zilnic sute de persoane din întreaga lume curioase să descopere cultura româneasca, a găzduit expoziția fotografică a lui Sorin Onișor, care a optat să ne sprijine și să fie alături de noi la acest eveniment cercetășesc de nivel mondial.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.