Cercetașii României în Japonia

0

23 de tineri cercetași români pornesc spre casă după ce au trăit o experiență unică la cea de a 23-a Jamboree Mondială, derulată în Kirara-Hama, Japonia, între 28 iulie și 8 august 2015.

O Jamboree, așa cum a definit-o Robert Baden-Powell reprezintă o adunare cât mai mare a cercetașilor din toată lumea, reuniți cu scopul de a desfășura activități împreună, de a se cunoaște și a lega prietenii pe o viață.
01_Ceremonia de deschidere

03_Contingentul României

Jamboreea din Japonia a reunit peste 32000 de participanți din 150 țări de pe 6 continente.
Contingentul României este format din 23 de tineri și adulți (12 exploratori, 3 lideri si 8 membri ai Echipei Internaționale de Organizare) ai Organizației Naționale “Cercetașii României”, membri în diferite filiale: CL Lotus Tulcea, CL Valea Lupului, CL Panaitescu, CL Târgu-Mureș, CL Sf. Iosif Muncitorul Piatra Neamț, Centrul Universitar București și CL Cluj-Napoca.

În spiritul unității și solidarității mutuale, tema principală a evenimentului, activitățile din cadrul Jamboreei sunt dezvoltate în baza următoarelor principii: unitate, armonie, cooperare, prietenie și pace între oameni. Programul celor 14 zile de activitate este distribuit pe module de învățare și socializare dintre care amintim: explorarea naturii, activități de apă, pace, dezvoltare globală, știință, interculturalitate, servicii în sprijinul comunității. Doi tineri români, Elena Topala și Călin Gabor au fost reprezentanții oficiali ai țării noastre la ceremoniile memoriale pentru pace din Nagasaki, respectiv Hiroshima care au avut loc pe data de 5 august.

Mulțumim partenerilor noștri care au asigurat atât din punct de vedere material, cât și creativ, participarea și materialele necesare Contingentului României: Romgaz, CreativeLab, Ro Scout Shop, Topoloveni, Leonardo Ocampo Guadarrama, Guvernul Japonez prin programul de solidaritate Operațiunea Kirara și Primăria Municipiului București. Standul României din zona deschisă vizitatorilor, prin care trec zilnic sute de persoane din întreaga lume curioase să descopere cultura româneasca, a găzduit expoziția fotografică a lui Sorin Onișor, care a optat să ne sprijine și să fie alături de noi la acest eveniment cercetășesc de nivel mondial.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează