Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cercetașii României celebrează 100 de ani de pedagogie pentru lupișori

0

Anul acesta aniversăm 100 de ani de la apariția la nivel mondial a programelor educaționale dedicate lupișorilor (copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani). Cu această ocazie, cercetași din toate colțurile țării s-au adunat între 22 și 30 iulie la Crasna, în județul Covasna pentru a celebra centenarul în Campul Național de Lupișori.

Cercetașii României celebrează 100 de ani de pedagogie pentru lupișori_01

Cu ajutorul lui Mowgli, cercetașii i-au pregătit o petrecere surpriză pentru Akela – liderul haitei de lupișori din Cartea Junglei, care, în cadrul simbolic al evenimentului, a împlinit 100 de ani. Timp de o săptămână, participanții au participat la ateliere de orientare și au explorat zona pentru a se asigura că Shere-Khan nu va strica petrecerea lui Akela; au făcut escaladă, s-au dat pe tiroliană, au învățat să construiască adăposturi, au vizitat stâna din localitate unde au aflat despre cum se fabrică cele mai bune și mai sănătoase produse, toate pentru a-l păcăli pe tigrul viclean. O mare parte din program a fost dedicat atelierelor de creație unde copiii au pictat, au decupat și au pregătit fel de fel de decorațiuni pentru o petrecere cât mai colorată și veselă.

Aventurile din camp au fost transpuse de cercetași în scrisori pe care le-au trimis prin poștă părinților și prietenilor. Patrulele (grupuri de 4-9 cercetași) au pregătit momente artistice, scenete și cântece pentru Akela, punându-și în valoare creativitatea și talentul. Campul s-a încheiat în acorduri de chitară în jurul focului de tabără.

Pedagogia pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani a fost creată în anul 1916 de fondatorului cercetășiei, Lordul Robert Baden-Powell, utilizând Cartea Junglei, scrisă de Rudyard Kipling, drept cadru simbolic. Aceasta metodă educativă oferă un context de învățare unic, în care copii se transformă în lupișori ai haiticului Akelei și își dezvoltă prin joc, într-un mod echilibrat, latura fizică, socială, emoțională și spirituală.

În 2016, peste 240 de lupișori, însoțiți de aprox. 100 de voluntari adulți s-au bucurat de programele educaționale propuse, cu sprijinul sponsorilor și partenerilor campului: Primăria Sita Buzăului, Creionelly, Showtime.ro și Xtremesports.ro, alături de prietenii Jean-Baptiste și Anne Marie. 

Ca în fiecare an, cercetășia se trăiește cel mai bine în camp, alături de partenerii de încredere ai organizației: InnobyteMercedes-Benz România și Kaufland România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.