Cercetasi din toata lumea se aduna in Suedia! Cercetasii romani pregatesc si ei ceva :)

0

Rinkaby, Suedia: Miercuri, 28 Julie 2011, 39.000 de Cercetasi din toata lumea s-au adunat la a 22-a Jamboree Mondiala ce are loc in Rinkaby, in apropiere de Kristianstad, in sudul Suediei. Peste 10.000 de voluntari de pe toate continentele au lucrat la amenajarea locatiei timp de cateva saptamani.

Gazda Jamboreei, Consiliul Cercetasilor si Ghidelor din Suedia, a ales ca tema pentru eveniment “Simply Scouting” (Cercetasia pur si simplu). Participanti au parte de activitati cercetasesti traditionale cum ar fi pioneering-ul (constructii din busteni si sfoara) dar si de activitati care folosesc elemente de new media cum ar fi retelele sociale. Programul campului e construit pe 3 concepte de baza: intalniri, natura si solidaritate.

Jamboreea Mondiala este evenimentul cel mai important al miscarii cercetasesti si are loc odata la 4 ani. Evenimentul poate fi comparat cu Jocurile Olimpice avand in vedere numarul de participanti, importanta evenimentului pentru cercetasii din toata lumea si pregatirile masive care sunt necesare pentru un astfel de eveniment. A 22-a editie a Jamboreei Mondiale este cel mai mare eveniment de tineret care are loc in Suedia, atat din punctul de vedere al numarului de tineri care participa cat si din punctul de vedere al numarului de tari reprezentate la eveniment.

Aproximativ 1500 de voluntari a lucrat peste o luna la constructia campului. Ceilalti 10.000 de voluntari de care evenimentul avea nevoie pentru a functiona au ajuns in 25 Iulie. Odata cu sosirea participantilor in 27 Iulie, din 150 de tari, Jamboreea devine un oras destul de mare cu toate facilitatile disponibile. Totusi, cel mai bun mod de a descrie evenimentul este o festivitate masiva in care timp de doua saptamani toti cei prezenti se bucura de multa aventura si distractie dar si de valorile Cercetasiei.

Urmeaza RoJAM2011

Dupa Jamboreea Mondiala din Suedia, Cercetasii din Romania se pregatesc pentru RoJAM2011 – a 5-a Jamboree Nationala, la 75 de ani de la ultima Jamboree care a avut loc in Romania. La RoJAM vor fi prezenti peste 1000 de copii si tineri din Romania si strainatate iar evenimentul va fuctiona cu ajutorul a peste 300 de voluntari adulti.

RoJAM2011 va avea loc intre 11 si 21 August la Saliste, in apropiere de Sibiu. Detalii despre cum puteti vizita Jamboreea  sunt disponibile in sectiunea „Vizitatori” pe site-ul evenimentului (www.rojam.ro).

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează