Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cercetasi din toata lumea se aduna in Suedia! Cercetasii romani pregatesc si ei ceva :)

0

Rinkaby, Suedia: Miercuri, 28 Julie 2011, 39.000 de Cercetasi din toata lumea s-au adunat la a 22-a Jamboree Mondiala ce are loc in Rinkaby, in apropiere de Kristianstad, in sudul Suediei. Peste 10.000 de voluntari de pe toate continentele au lucrat la amenajarea locatiei timp de cateva saptamani.

Gazda Jamboreei, Consiliul Cercetasilor si Ghidelor din Suedia, a ales ca tema pentru eveniment “Simply Scouting” (Cercetasia pur si simplu). Participanti au parte de activitati cercetasesti traditionale cum ar fi pioneering-ul (constructii din busteni si sfoara) dar si de activitati care folosesc elemente de new media cum ar fi retelele sociale. Programul campului e construit pe 3 concepte de baza: intalniri, natura si solidaritate.

Jamboreea Mondiala este evenimentul cel mai important al miscarii cercetasesti si are loc odata la 4 ani. Evenimentul poate fi comparat cu Jocurile Olimpice avand in vedere numarul de participanti, importanta evenimentului pentru cercetasii din toata lumea si pregatirile masive care sunt necesare pentru un astfel de eveniment. A 22-a editie a Jamboreei Mondiale este cel mai mare eveniment de tineret care are loc in Suedia, atat din punctul de vedere al numarului de tineri care participa cat si din punctul de vedere al numarului de tari reprezentate la eveniment.

Aproximativ 1500 de voluntari a lucrat peste o luna la constructia campului. Ceilalti 10.000 de voluntari de care evenimentul avea nevoie pentru a functiona au ajuns in 25 Iulie. Odata cu sosirea participantilor in 27 Iulie, din 150 de tari, Jamboreea devine un oras destul de mare cu toate facilitatile disponibile. Totusi, cel mai bun mod de a descrie evenimentul este o festivitate masiva in care timp de doua saptamani toti cei prezenti se bucura de multa aventura si distractie dar si de valorile Cercetasiei.

Urmeaza RoJAM2011

Dupa Jamboreea Mondiala din Suedia, Cercetasii din Romania se pregatesc pentru RoJAM2011 – a 5-a Jamboree Nationala, la 75 de ani de la ultima Jamboree care a avut loc in Romania. La RoJAM vor fi prezenti peste 1000 de copii si tineri din Romania si strainatate iar evenimentul va fuctiona cu ajutorul a peste 300 de voluntari adulti.

RoJAM2011 va avea loc intre 11 si 21 August la Saliste, in apropiere de Sibiu. Detalii despre cum puteti vizita Jamboreea  sunt disponibile in sectiunea „Vizitatori” pe site-ul evenimentului (www.rojam.ro).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.