Centrul pentru Promovarea Dezvoltarii Durabile este „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”

0

Milena Moraru, reprezentant al Centrului pentru Promovarea Dezvoltarii Durabile vorbeste in interviul Societal despre misiunea Centrului si despre rolul sau in promovarea dezvoltarii durabile.

Cand s-a creat Centrul si care este misiunea sa?

„Am infiintat in noiembrie 2010 Centrul pentru Promovarea Dezvoltarii Durabile, cu sediul in Buzau. Misiunea noastra este promovarea principiilor dezvoltarii durabile, asa cum sunt exprimate in Carta Pamantului, atat la nivelul politicilor publice cat si la nivelul societatii civile. Ne propunem sa actionam mai ales in domeniul educatiei si extinderii participarii in educatie si formare.”

Care este specificul proiectelor desfasuarate de catre Centru?

„Primele noastre initiative, fiind si un afiliat al Earth Charter International, se refera la promovarea acestor principii in scoli prin diseminarea unor ghiduri de bune practici pentru profesori. Acestea au rolul de a ii ajuta sa includa principiile dezvoltarii durabile in materiile pe care le predau. Asteptam sa dezvoltam mai multe proiecte pe viitor.”

Milena Moraru, Centrul pentru Promovarea Dezvoltarii Durabile

 

Interviul complet poate fi vizualizat aici.

Seria de interviuri „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”

Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum va puteti implica sunt disponibile pe pagina campaniei.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează