Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Centrul Oftalmologic Oculus recunoscut la nivel internațional pentru tehnicile moderne de operare a cataractei

0

Dr. Ozana și Dr. Cristian Moraru, invitați ca speakeri internaționali la Congresul Internațional al Societații Cipriote de Oftalmologie, CyOS, împărtășesc celor peste o mie de specialiști europeni prezenți din intervențiile complexe de cataractă în cazuri de dioptrii extreme și despre cea mai importantă inovație din ultimii ani ce a revoluționat astfel de operații, FemtoLaser.

congres_cyos_2016_2

Încă de la înființare, Centrul Oftalmologic Oculus oferea servicii medicale centrate în special pe operații de cataractă, ajungând, astăzi, la aproximativ 400 de astfel de proceduri realizate în fiecare lună de către dr Ozana si Cristian Moraru.

Aparatura medicală și tehnologiile de ultimă oră, care ne permit o foarte bună acuratețe a diagnosticului si o mare precizie a interventiilor chirurgicale, în același timp crescând și confortul pacientului, sunt premisele performanțelor noastre medicale. Ne bucurăm că suntem prima clinică din România și una dintre primele din Europa de Est în care s-a implementat FemtoLaser-ul, o dotare de excepție cu ajutorul căreia rezolvăm cazuri clinice complexe, prin minimizarea riscurilor intraoperatorii, asigurând astfel pacienților noștri o recuperare vizuală mai sigură, chiar și după operațiile foarte complicate”, a declarat Ozana Moraru, medic specialist oftalmolog și manager al Clinicii Oculus.

Lucrarea ”Operatia de cataractă în cazuri de dioptrii extreme” se referă la ochii cu caracteristici deosebite: fie cu dioptrii foarte mici (microftalmie sau nanoftalmie), fie foarte mari (miopiii fortissime), iar operația presupune o serie de complicații și riscuri: de la posibila atingere și alterare a irisului, a capsulei cristalinului și a altor structuri ale ochiului, până la decolare hemoragică de coroidă și dezlipire de retină. Pe lânga riscurile intraoperatorii, în astfel de cazuri, chirurgul trebuie să aibă mare grija si la măsurătorile pentru cristalinul artificial ce trebuie implantat pentru că la acești ochi măsurătorile pot fi inexacte sau chiar false, astfel încât pacientul poate rămâne dupa operație cu dioptrii mult mai mari decât se planificase inițial.

În plus, în lucrare sunt și câteva prezentări de cazuri clinice deosebite prin raritatea lor, operatii de cataractă a doi pacienți aproape nevăzători, ambii cu nanoftalmie – afecțiune congenitală în care ochiul nu se dezvoltă suficient în dimensiune și rămâne foarte mic, fiind pericol mare de a face forme severe de glaucom și cataractă complicată.

A doua lucrare ”Tehnologia FemtoLaser în cazurile complicate de cataractă” prezintă operarea cataractei practicată la Oculus cu FemtoLaser-ul (FLACS = FemtoLaser-Assited-Cataract Surgery) care asigură precizie celei mai importante părți ale operației, de la realizarea inciziilor, până la fragmentarea cristalinului „bolnav”.

Astfel, ochii afectați fie de o cataractă avansată și supra-maturizată, albă complet sau brun roșcată care necesită o manualitate ireproșabilă a chirurgului, fie cu spații mici de lucru, cu traumatisme severe în antecedente, ochi în care nu se dilată pupila, ceea ce îngreunează vizibilitatea și obligă chirurgul să realizeze anumiți timpi operatori „în orb”, sau „pe pipăite” beneficiază de un tratament modern ce asigură restabilirea imediată a acuității vizuale fără riscuri mari intraoperatorii.

Despre Oculus:

Înființat în 1993, Centrul oftalmologic Oculus este prima clinică de microchirurgie oculară din România și cea mai mare clinică oftalmologică privată din țară, atât ca personal, numărând 57 de angajați, cât și prin amploarea serviciilor medicale (consultații și operații): 8 cabinete în care sunt consultați și tratați zilnic în medie 200-250 pacienți, două săli cu trei mese operatorii, efectuându-se aproximativ 550-650 operații pe lună. Clinica oferă servicii acoperind aproape întreaga gamă de specialități medicale oftalmologice: chirurgia cataractei, chirurgia glaucomului, chirurgia refractivă, chirurgia dezlipirii de retină și tratamente laser pentru afecțiuni vitro—retiniene.

www.eye.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.