Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă lansează o nouă interfață a www.actionamresponsabil.ro

0

Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă relansează „Rețeaua RSC – Acționăm Responsabil!

Preluarea sustenabilității proiectului Rețeaua RSC! – Acționăm Responsabil! de către Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă aduce cu sine și o nouă interfață a www.actionamresponsabil.roprima comunitate online dedicată atât specialiștilor în responsabilitatea socială, cât și celor interesați de acest domeniu. Dezvoltată sub deviza Direct.

reteaua rsc 2014

 

Accesibil. Interactiv, platforma www.actionamresponsabil.ro are un format inovator, interactiv și ușor accesibil pentru a oferi utilizatorilor săi o experiență intuitivă și optimizată, facilitând comunicarea și colaborarea între membrii acesteia – fie ca este vorba de reprezentanți ai societății civile, ai marilor companii sau, pur și simplu, persoane interesate de implicarea în activități de responsabilitatea socială.

Reunind peste 270 de organizații și 850 de membri reprezentativi la nivel național (companii, organizații ale societății civile și parteneri sociali), Rețeaua RSC – Acționăm Responsabil! a devenit principala platformă de socializare, informare și creare de resurse în ceea ce privește temele responsabilității sociale, contribuind semnificativ la consolidarea comunității specialiștilor în responsabilitate socială din România. Aici puteți consulta lista completă a organizațiilor înscrise în Rețea, iar aici un registru al celor mai reprezentative proiecte de responsabilitatea socială derulate în România.

“Succesul inițiativei “Acționăm responsabil!” înregistrat în ultimii 3 ani și comunitatea formată în jurul acesteia este dovada faptului că există o nevoie reală de a crea un spațiu comun pentru dialog și transfer de know-how între reprezentanții societății civile si ai mediului privat din România. În continuare, odată cu relansarea platformei www.actionamresponsabil.ro, ne propunem să fim mai aproape de membrii Rețelei printr-o serie de facilități care să le permită postarea de conținut în mod autonom, fără implicarea administratorilor site-ului și să dezvoltăm în continuare cea mai mare comunitate dedicată tuturor celor care doresc să se alăture inițiativei noastre de promovare a responsabilității sociale în România”, declară Rodica LUPU, manager „Rețeaua RSC – Acționăm Responsabil!”.

În cadrul www.actionamresponsabil.ro utilizatorii își pot creea un profil de membru al Rețelei pentru promovarea constantă a inițiativelor de responsabilitate socială ale organizației reprezentante sau pentru diseminarea altor informații/materiale de interes pentru comunitatea persoanelor interesate de principiile responsabilității sociale. .

Astfel, Rețeaua RSC – Acționăm Responsabil!, oferă membrilor săi următoarele beneficii:

 • Acces gratuit și interacțiune în timp real cu o comunitate de specialiști în domeniul responsabilității sociale;
 • Branding personal ca expert în domeniu;
 • Interacțiune cu ceilalți membri ai comunității „Acționăm Responsabil”;
 • Acces gratuit la publicațiile elaborate în cadrul „Rețelei RSC – Acționăm Responsabil”;
 • Identificarea și recrutarea specialiștilor în responsabilitate socială;
 • Promovare gratuită a propriei organizații și a proiectelor dezvoltate;
 • Acces la noutăți și informații utile din domeniu, studii de caz și modele de succes;
 • Oportunități de interacțiune, colaborare și schimb de know-how cu persoane cu expertiză din domeniu;
 • Identificarea de oportunități profesionale conexe în domeniu;
 • Promovarea evenimentelor de responsabilitate socială ale organizației reprezentate;
 • Identificarea de potențiali colaboratori, parteneri, voluntari, sponsori pentru proiectele sociale organizației;

Dacă doriți să vă alăturați Rețelei RSC – Acționăm Responsabil, vă puteți înscrie completând formularul disponibil AICI sau puteți solicita informații prin intermediul paginii de CONTACT.

Mail multe informații despre inițiativa “Acționăm Responsabil!” puteti afla aici.

 

Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă (CRCA) este o asociație nonprofit, a cărei misiune este de a promova cetățenia activă prin sprijinirea implicării, civismului și responsabilității. Credem că fiecare individ are un rol important în progresul societății din care face parte. De aceea, promovarea cetățeniei active prin crearea instrumentelor necesare pentru stimularea implicării active a fiecăruia dintre noi în spațiul public reprezintă cea mai importantă direcție de acțiune a noastră.

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.