Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Centrul de educație ecologică Seneca EcoLogos în colaborare cu Ecotic lansează quiz-ul despre regulile de colectare separată a deșeurilor ”Monștrii din groapă”

0

Monștrii din groapă” – Quiz online!

București, 12 Octombrie. Centrul de educație ecologică Seneca EcoLogos în colaborare cu Ecotic lansează quiz-ul despre regulile de colectare separată a deșeurilor ”Monștrii din groapă

În România valorificăm doar 14% din totalul materialelor reciclabile. Restul ajung direct la groapa de gunoi sau la incinerator, poluând solul, apa și aerul cu: metan, microplastic, levigat, dioxină, dioxid de carbon, zgură etc. România se află în situație de sancționare din partea Uniunii Europene.

Prin acest quiz descoperi reguli de colectare separată și modalități de a reduce volumul de deșeuri personale care ajung la groapa de gunoi sau la incinerator.

În cele 7 minute în care joci quiz-ul ai timp să iei niște decizii referitoare la coșul tău de gunoi care scapă pământul – atât solul cât și planeta – de sute de ani de poluare. Cred că acest joc merită timpul tău!” Anastasia Staicu, Vicepreșendinte Asociația SNK

Mulți dintre noi ne dorim să fim împăcați cu gândul că am pus la reciclat ceea ce a rămas după ce am consumat ceva și e un comportament pe care dorim să-l încurajăm. Totuși, lucrurile nu sunt așa simple și puține materiale sunt cu adevărat reciclabile și asta dacă sunt curate și puse corect în recipientul dedicat. Felul în care putem ajuta reciclarea începe cu regândirea cumpărăturilor și evaluarea impactului post consum. Ne dorim ca produsele și ambalajele nereciclabile să devină istorie, nu numai prin presiunea Comisei Europene ci mai ales prin presiunea consumatorilor. Spre această direcție punem azi o cărămidă”. Dragoș Călugăru, Director General ECOTIC

Misiunea Centrului de Educație Ecologică Seneca EcoLogos este reducerea amprentei ecologice a României prin economisirea resurselor. Facem asta prin programe de training care schimbă mentalități și comportamente la nivel de grup, în companii și în școli. În patru ani de activitate, am ajuns cu peste 180 de cursuri la 2500 de persoane în 15 localități din 13 județe.

Seneca EcoLogos este o inițiativă a Asociației SNK care contribuie la construirea unei societăți sustenabile, alături de celelalte proiecte ale asociației: Editura Seneca – prima editură verde din România care editează cele mai importante titluri de mediu și de filosofie și Seneca AntiCafe, un spațiu pentru timp de valoare, care găzduiește evenimente de promovare a ecologiei.

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.