Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Celebrăm ZIUA EDUCAȚIEI prin rezultatele școlii românești!

0

Articol realizat împreună cu echipa www.didactic.ro

Sărbătorită pe 5 octombrie în peste 200 de țări și dedicată tuturor cadrelor didactice, Ziua Educației reprezintă un moment de evidențiere a rolului cadrului didactic în societate. Dar și un moment de bilanț și celebrare.

image001Anul școlar 2012-2013 a înregistrat rezultate internaționale de care putem fi cu toții bucuroși.

Fie că vorbim de Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului, de Olimpiada de Astronomie, Matematică, Geografie, Lingvistică, Chimie, Biologie, Fizică etc, profesorii și elevii români s-au evidențiat cu siguranță, aducând acasă medalii de aur, argint sau de bronz.

Vă prezentăm în rândurile de mai jos galeria rezultatelor cu care ne mândrim.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

–         4 medalii (o medalie de aur şi trei de argint). În clasamentul neoficial pe naţiuni (28 de națiuni înscrise), România s-a clasat pe locul 3 (la egalitate cu Japonia), după Taiwan şi Koreea de Sud.

–         Medalia de aur a fost cucerită de Marius Ioan Posa, elev în clasa a XII-a, Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara, iar cele trei medalii de argint au fost câştigate de Dan Mircea Mirea (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Andrei Iliescu (clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Ionuţ Bogdan Voinicu (clasa XI-a, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina).

Olimpiada Internaţională de Astronomie:

–         șapte medalii (două medalii de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz) şi locul 3 în topul neoficial pe naţiuni.

–         Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiş şi Tudor Suciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Cele două medalii de argint au mers către Mălina Roşca, absolventă a clasei a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia şi Andrei Cătălin Răduc, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medaliile de bronz au fost cucerite de elevii: Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ), respectiv Denis Turcu şi Sebastian Trifa- elevi în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Din lotul României a făcut parte şi Alexandru Călin (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti).

Olimpiada Balcanică de Informatică (seniori)

Medalie de aur: Rareş Darius Buhai (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa); medalii de argint: Radu Ştefan Voroneanu (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti), Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti), respectiv Mihai Popa (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova).

Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

–         Anul acesta a fost înregistrat cel mai bun rezultat din istoria participării româneşti: cinci medalii (două medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz). Medaliile de aur au fost câștigate de Iustina Crăciun şi Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a,  Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Andrei Draghiş (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu˝ din Baia Mare), iar medalia de bronz a mers către Cătălina Miriţescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Olimpiada Internaţională de Geografie

–         Primul loc pe naţiuni

–         Elevii distinși cu aur: Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Naţional ,,Costache Negri” din Galaţi), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Naţional ,,I. C. Brătianu” din Piteşti) şi Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Naţional din Iaşi). Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului  Teoretic ,,Constantin Brâncoveanu” din Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică

–         locul 3 şi medalie de bronz în proba pe echipe

–         două menţiuni în proba individuală

–         Echipa a fost formată din: Maria-Cristina Ionescu (Galaţi), Cătălina Stelea, Marius Todea (ambii din Braşov) şi Remus Iosifescu (Bucureşti). Totodată, Maria-Cristina Ionescu şi Marius Todea au obţinut menţiuni şi în concursul individual. Lotul olimpic a fost pregătit de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, profesori la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Matematică

–         Trei medalii de argint şi trei medalii de bronz

–         Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare) şi-a trecut în palmares o medalie de argint. Ştefan Spătaru şi Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au primit medalia de argint. Medaliile de bronz au fost obţinute de Ştefan-Cosmin Gramatovici (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti), respectiv Hai Tran Bah şi Andrei-Viorel Bud, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.

Olimpiada Internaţională de Chimie

–         trei medalii de argint şi o medalie de bronz

–         Medaliată cu argint şi la ediţia precedentă, Maria Andreea Filip (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a reuşit aceeaşi performanţă şi în acest an. Ceilalţi doi elevi distinşi cu medalii de argint sunt Adrian Murgoci (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) şi Dumitru Călugăru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu).  Medalia de bronz a mers către Mihai Grigore Prună (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare).

Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară

–         9 medalii de aur (informatică – 3, matematică – 3, chimie – 2, fizică – 1), dintr-un total de 13 medalii.

–         Medaliile pe discipline:
1. Chimie: două medalii de aur – Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), Cristian David Călin (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi) şi o medalie de argint – Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti).
2. Matematică: trei medalii de aur – Simona Diaconu (clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ioan Laurenţiu Ploscaru (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea) şi Paul Gabriel Muscă (clasa a XI-a,  Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), o medalie de bronz – Andreea Măgălie (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).
3. Informatică: trei medalii de aur – Rareş Darius Buhai (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, laureat cu aur şi anul trecut), Valentin Marius Hârşan şi Marius Gavrilescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
4. Fizică: o medalie de aur – Ioan Ignat (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, câștigător al unei medalii de aur şi la ediţia din 2012) şi două medalii de argint – Raul Alex Pipis (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) şi Horia Petru Nicolăescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Olimpiada Internaţională de Biologie

–         Trei medalii de bronz

–         Cei trei medaliaţi la această prestigioasă competiţie sunt Oana Elena Băran (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Vlad Coşoreanu (Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa) şi Cristian Alexandru Bolunduţ (Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca), laureat cu bronz şi la ediţia precedentă. Din lotul olimpic al României a făcut parte şi Miruna-Ioana Curea.

Olimpiada Internaţională de Fizică

–         două medalii de aur şi trei medalii de argint

–         Medaliile de aur au mers către Cristian Frunză (clasa a X-a) şi Cristian Andronic (clasa a XI-a), iar medaliile de argint la Tudor Ciobanu (clasa a XI-a), Denis Turcu (clasa a XI-a) şi Sebastian Dumitru (absolvent al clasei a XII-a).

Olimpiada Internaţională de Informatică

–         două medalii de aur (Rareş Darius Buhai, clasa a X-a, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” şi Vlad Alexandru Gavrilă, clasa a XII-a, Liceul Internaţional de Informatică din Capitală),

–         o medalie de argint care a mers la Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara

–         o medalie de bronz cucerită de Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova-

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori

–         6 medalii (patru medalii de aur şi două medalii de argint) şi locul I pe naţiuni

–         Medaliile de aur au fost obţinute de Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare), Simona Diaconu (clasa a X-a), Marius Bocanu (clasa a X-a) şi Andrei-Viorel Bud (clasa a XI-a), toţi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Paul Andrei Muscă şi Ştefan Spătaru, ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, în clasa a XI-a şi clasa a X-a, au intrat în posesia medaliilor de argint.

Balcaniada de Matematică pentru juniori

–         şase medalii (două de aur şi patru de argint)

–         Medaliile de aur au revenit lui Laurenţiu Ioan Ploscaru (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea) şi lui Andrei Teodor Andronache (clasa a IX-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

–         Medaliile de argint au mers către Andrei Paşa (clasa a VIII-a, Colegiul Naţional din Iaşi), Filip Ion (clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Cristian Teleanu (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Ovidiu” din Constanţa) şi Ciprian-Mircea Bonciocat (clasa a VII-a, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.