Cele mai vechi picturi parietale din Europa Centrala sunt in Apuseni!

0

Picturi şi gravuri din perioada Paleoliticului in muntii Apuseni (între 23.000 şi 35.000 de ani vechime).

Un grup de speologi români au descoperit în peştera Coliboaia din Munţii Bihorului mai multe picturi din perioada Paleoliticului. Conform specialiştilor se pare că este pentru prima dată când în Europa Centrală se atestă arta parietală atât de veche.
Peştera Coliboaia din Munţii Bihorului este pe teritoriul Parcului Natural Apuseni.
„După factura acestora, picturile pot fi încadrate ca aparţinând unei perioade vechi a artei parietale, Gravettian sau Aurignacian (între 23.000 şi 35.000 de ani). Este pentru prima dată când în Europa Centrală se atestă arta parietală aşa de veche”, a arătat preşedintele Federaţiei Române de Speologie, potrivit articolului publicat de Mediafax.ro

(foto Florin Ghindă, 2007 – Peștera Urșilor, Apuseni)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează