Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Cele mai frumoase cărți din România 2015”, expuse la târgurile internaționale de carte din Europa

0

• Cărțile finaliste ale Concursului național de design de carte Cele mai frumoase cărți din România au fost expuse la Târgul Internațional de Carte de la Frankfurt, cel mai mare târg de profil din Europa
• Următoarele destinații sunt Belgrad și Istanbul
• Selecție adițională de titluri care vor fi prezentate prima oară la Târgul de carte de la Istanbul, unde România este țara invitată
• Anunțarea premiilor Cele mai frumoase cărți 2015 și vernisajul expoziției vor avea loc pe 5 noiembrie, la Biblioteca Națională a României, București

IMG_0825

În perioada 14 – 18 octombrie, cărțile finaliste ale Concursului național de design de carte Cele mai frumoase cărți din România au fost expuse la Târgul Internațional de Carte de la Frankfurt. Cu o tradiție de peste 500 de ani, Frankfurt Buchmesse este cel mai important eveniment de profil din lume, fiind un punct esențial de întâlnire pentru reprezentanții industriei de carte și pentru profesioniștii din domeniul tehnologiei și al industriilor creative derivate. Ca în fiecare an, standul României a fost organizat de Ministerul Culturii. Printre evenimentele standului s-au numărat și expoziția celor mai frumoase cărți, precum și o prezentare a proiectului editorial În fața blocului, proiect finalist în cadrul concursului Cele mai frumoase cărți, cu prezența autorilor.

De la Frankfurt, cărțile finaliste ale concursului vor pleca la Târgul Internațional de Carte de la Belgrad. Următoarea destinație în aceasta toamnă este Târgul de carte de la Istanbul (7 – 10 noiembrie 2015), eveniment la care România are statutul de țară invitată de onoare. Asociația pentru Performanță și Cultură, în parteneriat cu Ministerul Culturii, organizatorul pavilionului românesc, va expune atât cărțile finaliste Cele mai frumoase cărți din România 2015, cât și selecția adițională de cărți înscrise în concurs. Vor urma expuneri la Târgurile Internaţionale de Carte de la Leipzig, Paris, Londra, Bologna – în prima parte a anului 2016.
O nouă selecție de cărți frumoase

Pentru că anul acesta au fost înscrise multe cărți la Concursul național de design de carte Cele mai frumoase cărți (233 de titluri), iar juriul a putut alege doar 26 de titlurii finaliste, organizatorii au decis să realizeze o serie de selecții adiționale de cărți foarte bine realizate, care să participe la expoziții și acțiuni în țară și în străinătate: selecția organizatorilor, selecția de cărți de artă, selecția de cărți ilustrate. Lista cărților din selecția organizatorilor poate fi consultată aici: http://celemaifrumoasecarti.ro/selectia-organizatorilor-2015/. Vor publica în curând pe site și celelalte două liste.

Gala de premiere „Cele mai frumoase cărți din România”, ediția a patra

Cărțile finaliste vor putea fi văzute în cadrul expoziției de la Bilbioteca Națională a României. Vernisajul, împreună cu gala de premiere a cărțile câștigătoare ale concursului de design de carte, va avea loc joi, 5 noiembrie, de la ora 19.00, la Biblioteca Națională din București.

IMG_0841

În acest an, juriul a acordat MARELE PREMIU și 7 premii speciale: Premiul pentru ilustraţie, Premiul pentru carte pentru copii, Premiul pentru album, Premiul pentru carte în ediție limitată, Premiul pentru tânăr designer, Premiul pentru experiment tipografic, o Menţiune a juriului.Premiu pentru carte educativă nu s-a acordat. Premiul pentru tânăr designer este acordat de ICR şi Centrul Naţional al Cărţii şi constă în susținerea unei deplasări şi participarea unui artist la programul unui târg internațional de carte în străinătate. Premiul pentru experiment tipografic este oferit de tipografia Alutus și constă în susținerea unui exercițiu de producție.
Organizatorii, împreună cu partnerii proiectului, vor organiza o serie de expoziții itinerante și la Cluj-Napoca, Iași, Timişoara, Tîrgu Mureş, Sibiu, Brașov, Constanța.

Despre „Cele mai frumoase cărți din România”

Cele mai frumoase cărți este un proiect cultural dedicat dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect și își propune să restituie designului de carte rolul de reper în relația cititorului cu cartea. În cadrul său, Concursul național de design de carte este atât o platformă de dezbatere pentru publicul larg și de specialitate, cât și o oportunitate de recunoaștere națională și internațională pentru profesioniștii din lumea editorială, dar și pentru designerii și graficienii independenți. Cărţile selectate de juriu vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World”, Leipzig 2016. Proiectul este organizat de Asociația pentru Performanță și Cultură și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Institutul Francez din Bucureşti, Biblioteca Naţională a României, Asociaţia Editorilor din România, Uniunea Editorilor din România, Institutul Cultural Român, Centrul Naţional al Cărţii, Ministerul Culturii , Galeria Posibilă, Clubul Ilustratorilor, Asociaţia Idioma, UAD, UNARTE, Alutus, Global Mindscape, Asociaţia K’arte, Casa Artelor – DJC Timiş, Librăria Engleză Anthony Frost, Minitremu, Librăria Habitus, Libraria Indicator, Arta Grafică, Agressione GROUP, Sappi, Asociaţia Harap Alb, Radio France Internationale România, Radio România Cultural, Observator cultural, Liternet, Modernism, Clubul Scriitoarelor, Hyperliteratura, Igloo, Designist, Revista Arta, Arhitext, Agenţia de carte, Bookaholic, Calendarul Magic, Copilul.ro, SuntPărinte.ro, Deco si Eco, Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului, The Institute

www.celemaifrumoasecarti.ro
www.facebook.com/CeleMaiFrumoaseCartiDinRomania
acasa@celemaifrumoasecarti.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.