Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cele mai căutate experiențe de către turiștii străini în România

0

Rolandia Travel, agenție de turism touroperatoare, specializată pe segmentul incoming, a realizat o listă a celor mai căutate experiențe de către turiștii străini. Turiști din toate colțurile lumii au ales să vină în România, atrași de experiențele inedite descoperite prin intermediul celui mai complet portal de promovare a României în străinătate.

Mulți dintre turiștii care vin în România ajung să îndrăgească țara, povestindu-le și prietenilor de peste graniță despre experiențelor lor. Cei mai mulți dintre ei vin aici încântați de poveștile și legendele despre România, dorindu-și să descopere farmecul locului.

Potrivit INS, majoritatea vizitatorilor străini provin din Europa, iar cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria, Bulgaria, Germania, Italia, Polonia și Austria. Cei mai exotici turiști care vin în România sunt din Asia, în special din China, India sau Japonia. În ultimii ani, numărul turiștilor din Asia a început să crească. Dacă unii preferă Bucureștiul pentru petrecerile din Centrul Vechi, alții vin pentru o porție de adrenalină oferită de o ieșire offroad în Munții Carpați sau sunt atrași de partea culturală. Asemeni Palatului Parlamentului, care a fost vizitat de tot mai multi turiști chinezi, impresionați de arhitectura comunistă și legăturile avute cu țara noastră.

muntii carpati

Entuziasmul cu care prințul Charles a promovat România, a atras turiști din zone îndepartate, aceștia regăsind în Transilvania un loc plăcut. Cochetele sate săsești, liniștea locului și cerul senin, au devenit pentru Panwar Kumar, care lucrează pentru o mare companie IT din Mumbai, un loc în care își regăsește inspirația. Pentru el, cel mai memorabil moment din timpul vacanței în România a fost plimbarea cu o căruța trasă de cai.

Transilvania a reușit să impresioneze și o turistă din Marea Britanie, Daisy Eastmond, care a plecat din România plăcut impresionată, „experiența mea în Transilvania a fost mai bună decât mă așteptam, diferită față de concepția mea și ceea ce auzisem despre România înainte.”

Aceștia sunt turiștii care preferă experiențele autentice, alături de cei care merg în Maramureș pentru ospitalitatea localnicilor și tradițiile care reușesc să mai supravețuiască. Și Michael, care a venit tomai din America, spunea că în România a mâncat de departe cea mai bună brânză și a înțeles ce înseamnă cu adevărat ospitalitatea deși a avut ocazia să fie oaspetele hotelurilor de lux din întreaga lume.

Majoritatea turiștilor, vin în România tocmai pentru acest tip de experiențe, pentru a vedea traiul într-o căsuță de la țară, cu gazde, care deși nu le vorbesc limba, împărtășesc voia bună. Aici, mulți au aflat adevăratul gust al laptelui natural sau aroma dulceții din fructe de pădure, precum și mirosul dimineților calde de vară. Așa cum spunea un german stabilit aici „România este încă o țară a frumuseților ascunse, care se cere descoperită la pas, cu mintea și sufletul ușoare, larg deschise”.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.