Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cele mai bune aplicații de exersat limba engleză

0

Într-o lume a globalizării, învățarea unei limbi de circulație internațională precum engleza reprezintă cheia ce deschide uși către numeroase oportunități de studiu și profesionale pentru tineri, în intreaga lume.

În acest context, utilizarea celor mai eficiente unelte precum aplicațiile pentru mobil de engleză, reprezintă o alegere inteligentă pentru exersarea cunostințelor dobândite la cursurile online de limba engleză.


Cum înveți engleza cu ajutorul aplicațiilor

Cele mai importanta avantaje pe care aplicațiile ți le oferă sunt următoarele:

 • Sunt dinamice și ușor de folosit – Ajută utilizatorii să exerseze cu usurință limba engleză, oricând și oriunde, prin simpla lor instalare pe telefonul mobil.

 • Includ diverse activități captivante de învățare și de exersare a limbii engleze precum jocurile, care fac procesul de perfecționare distractiv.

 • Prin utilizarea lor, tinerii beneficiază de un mediu de învățare flexibil, adaptat nevoilor lor. Acesta vine perfect în completarea mediului de învățare oficial de la cursurile online.

 • Cele mai bune aplicații de învățat engleza au fost dezvoltate pornind de la nevoile tinerilor pasionați de limbi străine pentru ca experiența lor de învățare să fie una plăcută și eficientă.

 • Sporesc curajul tinerilor de a se exprima în limba engleză, în diverse contexte.

 • Pot deveni o unealtă eficientă de responsabilizare atunci când vrei să exersezi, în mod regulat, ceea ce înveți la cursurile de engleză.

 • Încurajează socializarea, dezbaterile și împărtășirea opiniilor despre diverse subiecte de interes comun, în limba engleză.

 • Există atât variante gratuite de aplicații de engleză, cât și opțiuni ce presupun costuri decente de instalare pe telefonul mobil, pentru utilizare rapidă.

 • Cele mai moderne aplicații pot fi customizate, permit stocarea datelor personale sau a diverselor materiale de studiu necesare, pe care le poți accesa oricând ai nevoie.

 • Cele mai recente aplicații permit sincronizarea, fiind conectate la Internet, pentru a înregistra progresul tău.

 • Îți permit să exersezi limba engleza în propriul tău ritm și fără limitări de timp.

Când sunt necesare aplicațiile de învățare a limbii engleze

Cele mai cunoscute situații în care se recomandă utilizarea aplicațiilor de învățare a limbii engleze sunt următoarele:

 • Atunci când intenționezi să înveți limba engleză de la zero, alege o aplicație destinată începătorilor. Cu ajutorul acesteia, vei putea exersa expresii din vocabularul de bază al limbii.

 • Atunci când urmezi cursuri de limba engleză și vrei să ajungi la nivel avansat, exersează în fiecare zi sau cât de frecvent poți ceea ce înveți. În plus, cele mai bune aplicații te încurajează să faci și următorul pas, acela de a învață pe cont propriu expresii noi din diverse domenii de interes.

 • Atunci când întâmpini dificultăți în ceea ce privește anumite aspecte gramaticale sau de exprimare în limba engleză, poți lucra la îmbunătățirea acestora. Poți face acest lucru în paralel cu participarea la cursurile specializate. Astfel, vei ajunge la zi cu toate cunoștințele necesare, în scurt timp.

 • Atunci când călătorești, poți folosi cu încredere una dintre cele mai moderne aplicații de engleză pentru mobil. Vei putea descoperi ce înseamnă diverse expresii pe care le auzi în jurul tău și vei putea află cum să adresezi anumite întrebări corect în limba engleză.

 • Atunci când urmărești un film fără subtitrare și anumite expresii îți sunt necunoscute, poți apela la o aplicație de engleză pentru a descoperi semnificația acestora. În plus, vei putea exersa folosirea lor în diverse contexte.

Top 5 aplicații populare de învățare a limbii engleze

1. DUOLINGO

Duolingo este folositoare în special atunci când vrei să înveți expresii noi, întrucât te încurajează să exersezi integrarea acestora în fraze diferite. Este indicat să setezi limba maternă atunci când o folosești, pentru a avea în permanentă la dispoziție traducerea noilor expresii din engleză în română.

2.BEELINGUAPP

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute aplicații de învățat engleza care are la bază materiale audio special create pentru atingerea obiectivelor tale de învățare. Poți asculta cărțile puse la dispoziție de Beelinguapp în timp ce citești textul afișat pe ecranul telefonului tău mobil. Poți utiliza această aplicație atunci când vrei să înveți engleza pentru începători, să exersezi ce înveți la cursuri pentru a deveni avansat sau dacă ești pasionat de lectura cărților în limba engleză.

3. HELLO TALK

Aceasta este aplicația ideală de engleză pe care o poți folosi după cursurile online dacă ceea ce ți-ai propus este să interacționezi cu vorbitori nativi, pentru a-ți perfecționa abilitățile de comunicare în limba engleză. Vei avea ocazia să asculți cum se pronunță corect diverse expresii și vei putea comunica direct cu diverși interlocutori nativi, atât în scris, cât și prin intermediul mesajelor audio sau video.

4. MEMRISE

Dacă vrei să îți îmbogățești vocabularul, această aplicație de engleză te poate ajuta să exersezi diverse expresii acasă, în manieră creativă și distractivă. Vei avea acces la numeroase cartonașe cu expresii sau cuvinte în limba engleză, pentru a nu rămâne niciodată în pană de idei atunci când vrei să exersezi acasă. Memrise este o aplicație utilă atât pentru utilizatorii începători, cât și pentru cursanții avansați.

5. FUN EASY LEARN

Știm că acasă vrei să exersezi limba engleză într-un mod distractiv, pentru a nu-ți pierde motivația și pentru a te responsabiliza să faci acest efort suplimentar cât mai frecvent. Aplicația de engleză Fun Easy Learning transformă experiența de învățare într-un joc amuzant și eficient. Această aplicație dinamică îți va permite să exersezi limba engleză în ritmul propriu și îți va oferi feedback constant privind progresul înregistrat.


În această perioadă în care stăm acasă,
Shakespeare School, centru de limba engleză din București, fondat de Adriana Alionte, recomandă metodele alternative de perfecționare a cunoștințelor dobândite la cursurile online de limba engleză. Aplicații precum Duolingo, Beelinguapp, Hello Talk, Memrise și Fun Easy Learn sunt de folos copiilor și tinerilor care vor să aloce timp suplimentar exersării limbii engleze acasă.

* * *

Despre Shakespeare School
În cei peste 18 ani de activitate, peste 25.000 de cursanți au trecut pragul Shakespeare School, cel mai bun centru de pregătire pentru examenele Cambridge din România, devenit Gold Preparation Centre în 2020. În cadrul a 4 centre de predare a limbii engleze, localizate în 4 puncte cheie ale Capitalei (Ferdinand, Moșilor, Victoriei și Brâncoveanu), Shakespeare School reușește în fiecare an să obțină 97% rată de satisfacție, în rândul părinților, pentru serviciile oferite. Copiii învață engleza de plăcere la Shakespeare School alături de profesori de top, entuziaști, dinamici și foarte bine pregătiți.

Mai multe informații despre Shakespeare School puteți descoperi pe site-ul shakespeare-school.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.