Cel mai vechi oraş din Transilvania este construit înainte să apară piramidele din Egipt din anul 4.200 î.Hr?

1

Istoria teritoriului romanesc s-ar putea sa „sufere” cateva modificari in viitorul apropiat; avem si noi de construit autostrazi (!), ocazie cu care sunt gasite urmele unei civilizatii fabuloase… 

In timp ce muncitorii sapau pentru amenajarea autostrazii Sibiu- Nădlac s-au gasit ruinele celui mai vechi oras din Transilvania, ridicat undeva pe la anul 4.200 î.Hr, adica inainte sa „apara” piramidele din Egipt!

Situl aflat în Turdaş, Hunedoara, se întinde pe 100 de hectare, are fortificaţii, cartiere, iar printre ruine au fost găsite multe vase şi statuete valoroase. „Un sistem de apărare din acea vreme, pe o aşa mare suprafaţă, nu s-a putut cerceta în Europa: costă foarte mult. Noi am avut această şansă datorită autostrăzii”, a declarat Sabin Adrian Luca, coordonatorul cercetărilor.

Mai mult: Libertatea.ro

Este posibil ca recenta descoperire sa confirme existenta civilizatiei stravechi de la care avem tablitele de la Tartaria, adica dovada celui mai vechi scris din lume (nedescrifat inca).

PS: Deci, ce sa fie: autostrazi sau orase vechi de peste 100 de hectare? :.) Caci daca e asa – sa tot construim autostrazi!

Citeste si acest articol:

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează