Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cel mai mare laser din lume o sa fie construit in Romania!!

0

O veste interesantă pentru acest început de săptămână vine din zona de cercetare. Pare incredibil, dar în România se va construi cel mai mare laser din lume. Proiectul începe anul viitor la Măgurele cu finalizare în 2015.

Works on the most powerful laser facility in the world, a collaboration project between 12 European countries, will start next year in Magurele, Romania. The laser should be ready in 2015 and the costs would rise to EUR 280 million, coming from European funds, according to Romanain daily Gandul. Around 90 percent of the researchers who will work there will be foreigners, according to estimates.

This is part of a project called ELI (Extreme Light Infrastructure). In addition to the laboratories in Romania, where the particularly nuclear physics experiments will take place, the ELI project also includes research centers in the Czech Republic and Hungary. The first three sites will be situated in Prague (Czech Republic), Szeged (Hungary) and Magurele (Romania) and should be operational in 2015. The fourth site will be selected in 2012 and is scheduled for commissioning in 2017.

Sursa: romania-insider.com
PS: Multumim Vali pentru informatie!

foto Florin Ghinda


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.