Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cei doi romani, care au pornit pe biciclete de la Londra la Bucuresti pentru a sprijini educatia, au ajuns la destinatie

0

Doi români stabiliți în Anglia au încheiat turul Europei pe biciclete în fața Parlamentului României, după ce au parcurs aproape 3000 de kilometri din Londra în București, pentru a susține educația copiilor fără posibilități din România

traseul marcat cu carioca pe harta

București, 07 iunie.

Alex M. Alexandrescu și Silviu Chirilă, doi tineri români stabiliți în Marea Britanie, au pornit pe biciclete din fața Parlamentului britanic și au parcurs 2907 de kilometri până în fața Parlamentului României, cu un scop clar, acela de a sprijini programele de educație a copiilor defavorizați din România. La sosire, i-au întâmpinat copiii pentru care au strâns mai bine de 2600 de lire donații.

Călătoria lor a început pe 29 aprilie și s-a încheiat pe 5 iunie, după ce au trecut prin nouă țări (Marera Britanie, Franța, Olanda, Belgia, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, România). Cei doi sportivi au intrat pe bulevardul Unirii din București purtând setagul României, iar în Piața Constituției i-au așteptat, cu baloane, pancarte si stegulețe, copiii îngrijiți de Fundația FARA, pentru care Silviu Chirilă și Alexandru M. Alexandrescu au pornit în această aventură pe două roți. Alături de copii în piață au fost rudele și prietenii tinerilor.

Pentru a-i încuraja pe parcursul excursiei, copiii Fundației FARA le-au trimis filmulețe în care răzuiau pe o hartă țările pe care tinerii le lăsau în urmă.

”Cel mai greu a fost gândul că în fiecare dimineață ne trezim și trebuie să pracurgem 100 de kilometri, și că a doua zi va fi la fel, și a treia zi, și tot așa. A trebuit să ne obișnuim cu durerea constanta în tot corpul, dar chiar și în  cele mai grele momente mesajele primite de la copii și de la susținători, precum și donațiile ne dădeau energie să mergem mai departe, ca să ducem această călătorie la bun sfârșit” – Silviu Chirilă, inițiatorul EnTOURance – London to Bucharest Cycle

 

METADATA-START

Aseară cei doi români au venit în vizită la copiii pentru care au strâns donațiile. Copiii locuiesc în Casa Sf. Gabriel a Fundației FARA. Cei mici le-au făcut turul casei, apoi împreună au răzuit și România pe harta pe care, mai bine de o lună, le-au urmărit traseul, iar Silviu și Alexandru au trasat cu carioca pe hartă fiecare oraș prin care au trecut în drumul lor de la Londra la București.

”Dacă prin gestul nostru am reușit să-i inspirăm măcar puțin pe copii să persevereze în tot ceea ce fac, atunci ne-am atins scopul. Este prima excursie caritabilă pe bicicletă pe care o facem și am vrut să fie pentru educație, pentru că este un mijloc sigur de a trece peste problemele vieții. – Alexandru M. Alexandrescu inițiatorul EnTOURance – London to Bucharest Cycle

Ideea a găsit ecou în inimile a peste 80 de donatori care au decis să le sprijine inițiativa. Pana acum au strâns prin crowdfunding peste 2600 de lire. Tinerii și-au finanțat singuri această aventură, astfel încât toți banii donați vor ajunge direct la Fundația FARA, pentru a-i încuraja pe copiii din casele de tip familial Sf. Nicolae din Suceava și Sf. Gabriel din Popești Leordeni, ai Fundației FARA, să-și continue studiile.

logo London to Bucharest cycle

Alexandru M. Alexandrescu este în Anglia din 2011, când a început studiile la University of Manchester pentru o licență în management internațional cu specializare în studii Americane. În decembrie a absolvit masteratul în analiză economică și strategie. Recent a înființat un startup cu alți 3 prieteni.

Silviu Chirilă a studiat din 2010 Universitatea din Southampton, facultatea de Inginerie Electronică, acum este programator la compania McLaren.

Înainte de plecare, Silviu s-a întâlnit cu Iuliana Pătrășcan (Lăpădat) o tânără care a crescut în casa Sf. Gabriel, iar acum locuiește alături de soțul și bebelușul ei la Londra. Iuliana a fost printre primii copii intrați în casa de tip familial, la deschiderea acesteia în 1999. De asemenea, a fost și prima absolventă de facultate din Casa Sf. Gabriel și servește adesea drept exemplu pentru copiii mai mici din casă. Iuliana i-a povestit importanța Fundației FARA în viața ei.

mesajul copiilor

Despre Fundația FARA
Fundația FARA este una dintre cele mai mari organizații de caritate din România care se ocupă direct de beneficiarii săi. Este înregistrată și acreditată atât în Marea Britanie, cât și în România și desfășoară anual, prin cele 14 proiecte ale sale, activități de protecție socială pentru peste 500 de copii și tineri (parte dintre ei cu dizabilități) care nu se află în grija familiei naturale sau care provin din familii fără posibilități materiale.

Programele FARA:

–          Case de tip familial pentru copii care nu se află, permanent sau temporar, în grija părinților (Suceava și Popești-Leordeni)

–          Centre de zi de recuperare pentru copii cu nevoi speciale (București, Suceava)

–          Programe de eradicare a sărăciei prin educație, desfășurate în satele Județului Suceava.

–          Centre de tranzit tip Foyer pentru tineri în dificultate (Satu Mare, Popești-Leordeni, Suceava)

–          Locuințe protejate pentru tineri cu dizabilități (Suceava).

Ambasadorii Fundației sunt ASR Prințul Charles, Prințesa Marina Sturdza și soprana Felicia Filip.

Mare parte dintre cheltuielile Fundației FARA sunt susținute de activități de strângere de fonduri din Marea Britanie și din activitatea a 46 de magazine de caritate FARA din Londra.

www.faracharity.ro

www.facebook.com/fundatiafara

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.