Cea mai mare acțiune de voluntariat din zona Mării Mediterane se desfășoară în acest weekend!

0

Let’s Do It! World îi invită pe toți cei care se află în 10 și 11 Mai într-una dintre cele 20 de țări Mediteraneene să li se alăture în acest proiect unic, în care voluntarii vor curăța malurile, insulele și apa Mării Mediterane.

10157356_645726705483251_8834977487979271409_n

Let’s Do It! Mediterranean își propune să atragă atenția asupra poluarii Mării Mediterane și să motiveze comunitățile să muncească împreună pentru a schimba aceasta situație. Studiile arată că nivelul de contaminare a Mării Mediterane este foarte ridicat, gradul de poluare cu deșeuri de plastic din apă depășind nivelul critic. În unele zone volumul mico-plasticului îl depășește pe cel al planctonului.

Marea Mediterană este una dintre cele mai importante zone de interes turistic din lume, unind trei continente cu rădăcini sociale, economice și culturale foarte diferite. O mare parte din populația țărilor de pe malul Mediteranei trăiesc din ceeea ce le oferă marea. Creșterea îngrijorătoare a nivelulului de poluare are efecte directe asupra vieții animalelor marine, afectându-i astfel și pe cei care trăiesc în special din pescuit.

În susținerea acestui proiect ambițios vine și EcoStuff Romania care se va alătura în acest weekend echipei Let’s Do It! Italy prin participarea directă la acțiunea de ecologizare organizată în Napoli.

Detalii: https://www.facebook.com/LetsDoItMediterranean

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează