Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cea mai mare acțiune de voluntariat din zona Mării Mediterane se desfășoară în acest weekend!

0

Let’s Do It! World îi invită pe toți cei care se află în 10 și 11 Mai într-una dintre cele 20 de țări Mediteraneene să li se alăture în acest proiect unic, în care voluntarii vor curăța malurile, insulele și apa Mării Mediterane.

10157356_645726705483251_8834977487979271409_n

Let’s Do It! Mediterranean își propune să atragă atenția asupra poluarii Mării Mediterane și să motiveze comunitățile să muncească împreună pentru a schimba aceasta situație. Studiile arată că nivelul de contaminare a Mării Mediterane este foarte ridicat, gradul de poluare cu deșeuri de plastic din apă depășind nivelul critic. În unele zone volumul mico-plasticului îl depășește pe cel al planctonului.

Marea Mediterană este una dintre cele mai importante zone de interes turistic din lume, unind trei continente cu rădăcini sociale, economice și culturale foarte diferite. O mare parte din populația țărilor de pe malul Mediteranei trăiesc din ceeea ce le oferă marea. Creșterea îngrijorătoare a nivelulului de poluare are efecte directe asupra vieții animalelor marine, afectându-i astfel și pe cei care trăiesc în special din pescuit.

În susținerea acestui proiect ambițios vine și EcoStuff Romania care se va alătura în acest weekend echipei Let’s Do It! Italy prin participarea directă la acțiunea de ecologizare organizată în Napoli.

Detalii: https://www.facebook.com/LetsDoItMediterranean

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.