Cea Mai Etică Companie din lume este prezentă și în România

1

ManpowerGroup primește distincția de Cea Mai Etică Companie din lume

Compania este singura din domeniul său care dobândește acolada institutului independent Etisphere pentru al patrulea an consecutiv.

manpower

ManpowerGroup, liderul mondial în soluții inovatoare privind forța de muncă, a primit ieri titlul de Cea Mai Etică Companie din lume în 2014, acordat anual de Institutul Etisphere, un centru independent de cercetare și diseminare a bunelor practici de guvernanță și etică corporativă.

Titulatura de Cea Mai Etică Companie din lume se acordă organizațiilor care ridică constant nivelul standardelor interne de practică etică și demonstrează un rol de lider în promovarea comportamentelor etice și corecte în afaceri. Recipienții distincției corelează permanent noțiunile de etică cu practica cotidiană și le aplică în toate interacțiunile cu partenerii, fie ei investitori, autorități, foruri profesionale sau de reglementare, clienți sau angajați. ManpowerGroup este singura companie din domeniul său de activitate care primește distincția internațională pentru al patrulea an consecutiv.

„Angajații ManpowerGroup se mândresc cu faptul că succesul nostru în afaceri se datorează felului în care conectăm oameni diferiți, din toate păturile și grupurile sociale, la o muncă și un trai sustenabil,” a declarat Jeffrey A. Joerres, președinte și CEO al ManpowerGroup. „Ei știu că orice rezultat depinde de felul în care alții se raportează la compania noastră în activitatea de zi cu zi și-și asumă responsabilitatea de a se comporta mereu corect și etic, adică într-un mod care să reflecte constant valorile noastre.”
„Toate companiile care fac parte din comunitatea celor mai etice companii din lume cred că atât clienții și investitorii, cât și angajații și autoritățile prețuiesc încrederea, iar etica și buna guvernanță corporativă sunt cheia dobândirii acestei încrederi,” a spus CEO-ul Institutului Etisphere, Timothy Erblich. „ManpowerGroup se alătură unei comunități restrânse dedicate creșterii performanței printr-un comportament model în afaceri. Îi felicităm pe toți membrii companiei pentru această recunoaștere deosebită.”

Clasamentul celor mai etice companii din lume se bazează pe cadrul și metodologia Ethics Quotient (coeficientul de etică) dezvoltată de institutul Etisphere pe parcursul mai multor ani cu scopul de a standardiza și omogeniza evaluarea practicilor unei companii într-un mod obiectiv. Informația colectată este un eșantion extins al criteriilor definitorii de performanță și nu o perspectivă exhaustivă a tuturor aspectelor de guvernanță, risc, sustenabilitate, aliniere și etică. Cadrul Ethics Quotient a fost stabilit, dezvoltat și verificat prin contribuția experților, dar și a unei rețele globale de lideri în teoria și practica etică, precum și a unui panel intern de consultanți în metodologie.
Scorurile includ 5 categorii: programe de etică și aliniere la principiile legislative și normative (compliance) – 25%, lidership și inovație (20%), guvernanță corporativă (10%), responsabilitate socială și cetățenie corporativă (25%) și o cultură a eticii (20%).

Lista completă a companiilor distinse cu titlul Cea Mai Etică Companie din lume in 2014 se regăsește la: ethisphere.com 

Despre ManpowerGroup România
ManpowerGroup România este unul din liderii în domeniul soluţiilor inovatoare ce privesc forţa de muncă, creând şi oferind clienţilor săi soluţii care să-i ajute să fie câştigători în lumea contemporană a muncii. Compania este specializată în: recrutare permanentă şi pe bază de contract, evaluare şi selecţie, muncă temporară, payroll, gestiune şi administrare de contracte, externalizare şi consultanţă în domeniul resurselor umane. Manpower Professional, brand al ManpowerGroup, oferă o gamă largă de servicii de recrutare, munca temporară, selecţie, externalizare şi consultanţă la nivel de middle & top management şi specialişti. Resursele deţinute, clienţii internaţionali şi reputaţia dobândită atrag candidaţi talentaţi, cu un nivel de educaţie ridicat, şi profesionişti cu o experienţă vastă în domeniul în care activează. În România, ManpowerGroup este prezent din 2003, având 14 agenţii active în: Bucureşti, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Piteşti şi Sibiu.

Despre ManpowerGroup
ManpowerGroupTM (NYSE: MAN), este liderul global în soluții inovatoare privitor la forţa de muncă, soluţii care asigură sustenabilitatea talentului pe piața muncii şi sprijină dezvoltarea companiilor, comunităților, țărilor și a indivizilor înşişi. Specializat în soluții care favorizează agilitatea în afaceri a companiilor și flexibilitatea în muncă, ManpowerGroup valorifică cei 65 de ani de expertiză în lumea muncii pentru a crea modele de lucru, a construi practici și a oferi tuturor clienților săi acces la sursele de talente de care au nevoie pentru viitor. De la recrutare, consultanță, externalizare și management în carieră la evaluare, formare și dezvoltare, ManpowerGroup oferă talentul prin care companiile sunt conduse către inovație și productivitate într-o lume în care talentismul este sistemul economic dominant. În fiecare zi, ManpowerGroup conectează la piaţa muncii peste 630.000 de oameni și le dezvoltă experiența profesională şi capacitatea de angajare, prin legăturile sale cu peste 400.000 de clienți din 80 de țări și teritorii. Suita de soluții ManpowerGroup este oferită prin ManpowerGroup™ Solutions, Manpower®, Experis™ și Right Management®. In 2014, ManpowerGroup a fost recunoscută drept una dintre companiile cu cele mai înalte standarde etice la nivel global pentru al patrulea an consecutiv, consacrându-i poziţia de cel mai de încredere brand din domeniul în care activează.

Despre Institutul Etisphere
Institutul Etisphere este un centru independent de cercetare, analiză, documentare și diseminare a bunelor practici în domeniul eticii și guvernanței corporative, care susține organizațiile în demersurile de îmbunătățire a alinierii la norme, diminuării riscului și adâncirii relațiilor cu angajații, partenerii, investitorii și forurile de reglementare. Etisphere evaluează și creează repere de performanță în domeniul alinierii normative și guvernanței corporative și recunoaște excelența în domeniu prin intermediul programului său World’s Most Ethical Companies. Etisphere este de asemenea cel mai important organ de acreditare și certificare independentă a practicilor de etică corporativă, prin programele sale care includ : certificarea Ethics Inside, Compliance Leader Verification și Anti-Corruption Program Verification. Mai mule informații despre Etisphere sunt disponibile la www.etisphere.com.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.