Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cea mai bună fotografie a unui artist român, premiată la Sony World Photography Awards 2017

0
  • Cea mai mare competiţie de fotografie din lume îl desemnează pe Alex Andrieşi căştigătorul Romanian National Award.

  • Lista completă a căştigătorilor National Award şi a categoriei Open a competiţiei a fost publicată astăzi.

  • Fotografiile sunt disponibile la worldphoto.org

România, 28 martie 2017: Juriul competiţiei Sony World Photography Awards 2017 anunţă astăzi fotografia lui Alex Andrieşi, cu titlul „Far From Gravity”, drept căştigătoare a Romanian National Award.

 AlexandraMuresan_Romania_NationalAwards_2017

??????????????????

HamzIonela-Petrua_Romania_NationalAwards_2017

Sony World Photography Awards este cea mai mare competiţie de fotografie din lume, iar premiile National Award fac parte dintr-un program global deschis fotografilor de toate nivelurile. Scopul premiului este descoperirea celei mai bune fotografii realizate de către un fotograf local, în 65 de ţări.

Alex Andrieşi căştigă cu fotografia „Far From Gravity”, o reprezentare vizuală inocenţei, realizată la Grenoble, în sud-estul Franţei, pe data de 9 Aprilie 2016.

Născut în România, Andrieşi s-a mutat în Franţa de la vârsta de şase ani. Pasionat fiind de cinema şi improvizaţie, și-a început cariera de fotograf, dorind să dea naştere propriului său univers vizual. Potrivit lui Andrieși, fotografiile pe care le realizează sunt o expresie directă a teatralităţii dezvoltate în propria sa imaginaţie. La 16 ani s-a mutat la Paris, unde a fost inspirat de arhitectura locală. Lucrările sale au fost expuse la Montpellier, în Franţa.

În legătură cu succesul său, Andrieşi a declarat: ”Pot compara participarea la competiție cu deținerea unei chei mici, care descuie o ușă foarte mare. Le doresc tuturor persoanelor creative să trăiască acest sentiment. De asemenea, doresc să le mulțumesc organizatorilor competiției pentru faptul că creează astfel de oportunități pentru fotografii din întreaga lume”.

Pe următoarele locuri în cursa pentru premiul ”Romania National Award”s-au clasat:

  • Locul 2 – Hamz Ionela-Petruţ cu fotografia „Vision into the future”
  • Locul 3 – Alexandra Mureşan cu fotografia „Ticket Booth”

Lista completă a premiilor acordate National Awards acordate în cele 65 de țări participante a fost afișată astăzi și poate fi accesată aici.

Lucrarea căștigătoare din România va fi expusă alături de celălalte imagini premiate la expoziția Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition de la Londra, între 21 aprilie și 7 mai, și va fi inclusă în catalogul anual dedicat câștigătorilor.

Sony World Photography Awards

Organizată de World Photography Organisation, competiția Sony World Photography Awards aniversează în 2017 cea de-a zecea ediție și un parteneriat de un deceniu cu principalul său sponsor, Sony.

În fiecare an, premiile recunosc și recompensează cele mai bune fotografii contemporane realizate anul trecut și înscrise în cele patru competiții – Professional, Open, Youth și Student Focus. Căştigătorii finali ai Sony World Photography Awards vor fi numiţi pe data de 20 aprilie.

Fotografii le căştigătorilor competiției sunt disponibile la adresa  press.worldphoto.org 

Un total de 227,596 imagini au fost înscrise în competiția Sony World Photography Awards 2017.

  • Professional competition: 110,270 înscrieri
  • Open competition: 105,692 înscrieri
  • Youth: 11,634 înscrieri

Despre World Photography Organisation

World Photography Organisation este o platformă globală de comunicare pentru industria foto.  Cu o prezență în peste 180 de țări, scopul organizației este ridicarea nivelului de conversație în jurul fotografiei, celebrând cele mai bune imagini și pe cei mai buni fotografi din lume.

WPO creează relații de lungă durată cu fotografii, dar și cu partenerii care conduc industria în întreaga lume.

Organizația găzduiește un portofoliu de evenimente anuale precum: Sony World Photography Awards (cea mai mare competiție de fotografie din lume, care va celebra cea de-a zecea aniversare în 2017), întâlniri și dezbateri, precum și PHOTOFAIRS, International Art Fairs Dedicated to Photography, găzduit în Shanghai și San Francisco.

Despre Sony 

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, foto, de gaming, pentru comunicații pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony are o poziție de lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2016 vânzări consolidate de aproximativ 72 miliarde de dolari. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.