Ce facem cu banii europeni? “Făcut de ONG” arată rezultatele concrete ale proiectelor finanțate cu bani europeni

0

Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) şi Coaliţia ONGuri pentru Fonduri Structurale lansează „Făcut de ONG”, o inițiativă prin care își propun creșterea gradului de informare în rândul autorităților cu privire la realizările semnificative ale organizațiilor în beneficiul comunității, urmare a finanțărilor din fonduri structurale pe care le-au accesat.

Inițiativa noastră se leagă de un moment foarte sensibil în care a ajuns România. Ne apropiem cu pași repezi de momentul în care trebuie să evaluăm ce s-a întâmplat în actuala perioadă de programare (2007 – 2013) și, în același timp, trebuie să ne gândim care sunt direcțiile strategice de dezvoltare pe care vom merge pentru 2014-2020. Ne dorim ca toate acestea să se întâmple participativ, cu implicarea organizațiilor neguvernamentale, care au dovedit că au capacitatea de a implementa proiecte de succes, cu impact asupra societății românești.” Oana Preda, Director CeRe

Site-ul www.facutdeong.ro este o arhivă digitală ce ilustrează contribuția organizațiilor neguvernamentale la îmbunătățirea calității vieții diferitelor categorii de populație. Utilitatea site-ului vine din necesitatea de a arăta autorităților cu atribuții în managementul fondurilor europene cât de importantă este implicarea ONG-urilor în elaborarea următoarelor documente strategice ale României.

Organizațiile sunt invitate să-și înscrie proiectele de succes finanțate cu bani europeni pe www.facutdeong.ro și să-și demonstreze astfel experiența în rezolvarea dificultăților cu care se confruntă beneficiarii lor.

Începând din ianuarie 2006, Coaliția ONGuri pentru Fonduri Structurale militează pentru luarea în considerare a cerințelor organizațiilor neguvernamentale în procesele de planificare, implementare și evaluare a programelor și proiectelor derulate din fonduri europene.

www.ce-re.ro/coalitiaong

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează