Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce facem cu banii europeni? “Făcut de ONG” arată rezultatele concrete ale proiectelor finanțate cu bani europeni

0

Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) şi Coaliţia ONGuri pentru Fonduri Structurale lansează „Făcut de ONG”, o inițiativă prin care își propun creșterea gradului de informare în rândul autorităților cu privire la realizările semnificative ale organizațiilor în beneficiul comunității, urmare a finanțărilor din fonduri structurale pe care le-au accesat.

Inițiativa noastră se leagă de un moment foarte sensibil în care a ajuns România. Ne apropiem cu pași repezi de momentul în care trebuie să evaluăm ce s-a întâmplat în actuala perioadă de programare (2007 – 2013) și, în același timp, trebuie să ne gândim care sunt direcțiile strategice de dezvoltare pe care vom merge pentru 2014-2020. Ne dorim ca toate acestea să se întâmple participativ, cu implicarea organizațiilor neguvernamentale, care au dovedit că au capacitatea de a implementa proiecte de succes, cu impact asupra societății românești.” Oana Preda, Director CeRe

Site-ul www.facutdeong.ro este o arhivă digitală ce ilustrează contribuția organizațiilor neguvernamentale la îmbunătățirea calității vieții diferitelor categorii de populație. Utilitatea site-ului vine din necesitatea de a arăta autorităților cu atribuții în managementul fondurilor europene cât de importantă este implicarea ONG-urilor în elaborarea următoarelor documente strategice ale României.

Organizațiile sunt invitate să-și înscrie proiectele de succes finanțate cu bani europeni pe www.facutdeong.ro și să-și demonstreze astfel experiența în rezolvarea dificultăților cu care se confruntă beneficiarii lor.

Începând din ianuarie 2006, Coaliția ONGuri pentru Fonduri Structurale militează pentru luarea în considerare a cerințelor organizațiilor neguvernamentale în procesele de planificare, implementare și evaluare a programelor și proiectelor derulate din fonduri europene.

www.ce-re.ro/coalitiaong

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.