Ce fac romanii in Toulouse?

0

Esti român şi locuieşti în Toulouse? Sau eşti turist în Franţa? Poate doar te interesează ce face comuintatea românească din Toulouse? Dacă răspunsul tău este „da” la una din întrebările de mai sus, atunci este bine de ştiut că există site-ul romaniintoulouse.wordpress.com

romani-in-toulouseMisiunea celor care coordonează acest website este descrisă chiar de ei în următoarele rânduri:

„Aceasta pagina de internet se doreste a fi un loc de intalnire pentru toti romanii din Toulouse care locuiesc aici sau sunt in trecere. Pentru cei care abia ajung, incercam sa oferim o imagine de ansamblu a Toulouse-ului, a traditiilor acestei frumoase regiuni si un ghid al informatiilor semnificative legate de viata aici. Speram ca in acest fel sa se simta bineveniti si sa se poata integra mai usor. Pentru “localnici”, dorim sa prezentam evenimente si ultimele noutati ce pot interesa comunitatea romana, dar si sa organizam intalniri lunare pentru a ne cunoaste la un “pahar de vorba”. Cum printre noi sunt si multi studenti, o parte din informatie este dedicata si lor. Pentru a intra in legatura cu noi, a ne cunoaste si a va alatura noua ne gasiti pe grupul de Yahoo si pe cel de Facebook.”
Un capitol interesant al acestui site este Ghidul Romanului in Toulouse. Aici sunt informaţii extrem de utile organizate în mai multe capitole. De pildă, am accesat capitolul „Biserica ortodoxă„. Redăm în continuare informaţii din acest capitol din Ghidul Romanului in Toulouse.

Parohia Ortodoxã Românã din Toulouse reprezinta totodata si locul principal de intalnire al comunitatii romane de pe aceste meleaguri.

Adresa:
Chapelle Saint Antoine
20 rue Pharaon
31000 TOULOUSE
France

Plan de acces:
Autobuz linia 2 – 12 – 52 Statia ‘CARMES’
Métro, linia B, Statiile ‘CARMES’ sau ‘PALAIS DE JUSTICE’

E-mail:orthodoxe.ro31@free.fr

Intră pe http://romaniintoulouse.wordpress.com/ şi conectează-te la spiritul românesc din spaţiul francez!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează