Ce au in comun educatia, dezvoltarea internationala si votul alternativ pentru diaspora? GRSPSociety call for applications

0

La sfarsitul lunii noiembrie, GRSPSociety (Societatea Globala a Studentilor si Tinerilor Profesionisti Romani) te invita la urmatoarele conferinte.

1. A III– a conferinta anuala GRSPSociety: Proiect Romania 2020. Prima etapa: De ce educatia conteaza? (26-28 noiembrie 2010)

Conferinta se va concentra in primul rand pe modalitatile de crestere a competitivitatii absolventilor de facultate romani atat în tara, cat si in strainatate. Scopul este de a crea o platforma deschisa pentru dialog la care sunt invitate sa participe entitati importante din domeniul educatiei, atat guvernamentale, cat si non-profit, dar si organizatii din sectorul privat. De asemenea, conferinta va fi primul loc de intalnire pentru membrii echipei de tineri cercetatori care vor incepe redactarea unui document de politici prin care se urmareste dezvoltarea sistemului educational din Romania. Pentru detalii despre agenda si vorbitori, poti accesa  grspsociety.org/bucharest2010/conference .

2. Panelul Diaspora Voteaza (25 noiembrie 2010)

Diaspora Voteaza este prima campanie majora care isi propune sa introduca procedura de votare prin internet sau corespondenta/vot in lipsa pentru romanii care traiesc in strainatate.
Pe 25 noiembrie, reprezentanti ai mediului politic, neguvermamental, media si membri GRSPSociety vor discuta despre cele mai eficiente si sigure mecanisme alternative de votare, pe baza unei lucrari de politica publica. Aceasta este realizata de echipa de voluntari in colaborare cu experti in politici publice si cercetatori universitari si ia in calcul rezultatele dezbaterilor desfasurate in strainatate, unde organizatii si cetateni romani din diaspora au avut ocazia sa-si exprima opinia cu privire la cel mai bun mecanism alternativ de vot.

Pentru a aplica pentru Conferinta Anuala GRSPSociety si/sau panelul Diaspora Voteaza, acceseaza grspsociety.org/bucharest2010.

3. Conferința anuala ARCADIA (Romanian Association for International Cooperation and Development): Dezvoltare, comert, politici externe si de securitate: Care este valoarea adaugata a noilor donatori? (25-26 noiembrie 2010)

Alaturi de invitati ca Doru Costea, Secretar de Stat al Ministerului Afacerilor Externe, Dr. Any Storey, University College Dublin, Sandra Pralong, UNFPA România, Olivia Baciu, FDPL România, Kai Jacobsen, PATRIR, Maria Șandor, Consilier al Președintelui, Eximbank, vom explora maniera in care donatorii emergenti isi pot folosi experienta tranzitionala in vederea conturarii unei noi identitati ca actori in dezvoltarea internationala.

Pentru mai multe informatii despre acest eveniment, poti accesa arcadianetwork.org/conference/2010 .

Pentru inscrierea la conferinta, trimite un e-mail la contact@arcadianetwork.org.

Termenul de inscriere pentru toate cele trei conferinte este 30 octombrie 2010. Te vom anunta daca ai fost selectat pana pe 5 noiembrie 2010.

Pentru alte detalii legate de conferinta, trimite un e-mail la ioana.traista@grspsociety.org .

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează