Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce au in comun educatia, dezvoltarea internationala si votul alternativ pentru diaspora? GRSPSociety call for applications

0

La sfarsitul lunii noiembrie, GRSPSociety (Societatea Globala a Studentilor si Tinerilor Profesionisti Romani) te invita la urmatoarele conferinte.

1. A III– a conferinta anuala GRSPSociety: Proiect Romania 2020. Prima etapa: De ce educatia conteaza? (26-28 noiembrie 2010)

Conferinta se va concentra in primul rand pe modalitatile de crestere a competitivitatii absolventilor de facultate romani atat în tara, cat si in strainatate. Scopul este de a crea o platforma deschisa pentru dialog la care sunt invitate sa participe entitati importante din domeniul educatiei, atat guvernamentale, cat si non-profit, dar si organizatii din sectorul privat. De asemenea, conferinta va fi primul loc de intalnire pentru membrii echipei de tineri cercetatori care vor incepe redactarea unui document de politici prin care se urmareste dezvoltarea sistemului educational din Romania. Pentru detalii despre agenda si vorbitori, poti accesa  grspsociety.org/bucharest2010/conference .

2. Panelul Diaspora Voteaza (25 noiembrie 2010)

Diaspora Voteaza este prima campanie majora care isi propune sa introduca procedura de votare prin internet sau corespondenta/vot in lipsa pentru romanii care traiesc in strainatate.
Pe 25 noiembrie, reprezentanti ai mediului politic, neguvermamental, media si membri GRSPSociety vor discuta despre cele mai eficiente si sigure mecanisme alternative de votare, pe baza unei lucrari de politica publica. Aceasta este realizata de echipa de voluntari in colaborare cu experti in politici publice si cercetatori universitari si ia in calcul rezultatele dezbaterilor desfasurate in strainatate, unde organizatii si cetateni romani din diaspora au avut ocazia sa-si exprima opinia cu privire la cel mai bun mecanism alternativ de vot.

Pentru a aplica pentru Conferinta Anuala GRSPSociety si/sau panelul Diaspora Voteaza, acceseaza grspsociety.org/bucharest2010.

3. Conferința anuala ARCADIA (Romanian Association for International Cooperation and Development): Dezvoltare, comert, politici externe si de securitate: Care este valoarea adaugata a noilor donatori? (25-26 noiembrie 2010)

Alaturi de invitati ca Doru Costea, Secretar de Stat al Ministerului Afacerilor Externe, Dr. Any Storey, University College Dublin, Sandra Pralong, UNFPA România, Olivia Baciu, FDPL România, Kai Jacobsen, PATRIR, Maria Șandor, Consilier al Președintelui, Eximbank, vom explora maniera in care donatorii emergenti isi pot folosi experienta tranzitionala in vederea conturarii unei noi identitati ca actori in dezvoltarea internationala.

Pentru mai multe informatii despre acest eveniment, poti accesa arcadianetwork.org/conference/2010 .

Pentru inscrierea la conferinta, trimite un e-mail la contact@arcadianetwork.org.

Termenul de inscriere pentru toate cele trei conferinte este 30 octombrie 2010. Te vom anunta daca ai fost selectat pana pe 5 noiembrie 2010.

Pentru alte detalii legate de conferinta, trimite un e-mail la ioana.traista@grspsociety.org .

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.