Ce aduce nou BISMUN 2014?

0

Ajunsă deja la cea de a VI-a ediţie, Conferinţa BISMUN 2014 va reuni peste 200 de participanţi. Aceştia vor simula dezbaterile unor comitete ONU, tema de anul acesta fiind legată de conceptul războaielor drepte: “Just and Unjust Wars: A New Approach in a World of Turmoil”.

autor text Lia Ruscea, Membru Asociaţia Tineretul ONU din România

BISMUN

Pe parcursul celor 6 zile de dezbateri, participanţii vor avea atribuţii asemănătoare diplomaţilor ONU, dezvoltându-şi abilităţile oratorice, de negociere, vor concepe, elabora, redacta şi amenda rezoluţii (sau acte legislative, în cazul UE), dovedindu-şi interesul şi vocaţia în domeniul relaţiilor internaţionale.

De ce este BISMUN 2014 diferit? Această ediţie organizează pentru prima dată dezbateri în cadrul comitetului Historical Trusteeship Council. Tot anul acesta a fost inclus şi un comitet destinat exclusiv elevilor de liceu, BISMUN adresându-se şi acestora. O altă inovaţie a ediţiei din 2014 o presupune simularea Curţii Internaţionale de Justiţie (ICJ), la care vor participa 15 judecători independenți și câte 2 avocați pentru fiecare stat parte în proces.

Astfel, în perioada 26-31 martie, scena dezbaterilor internaţionale se mută la Palatul Parlamentului prin ediţia BISMUN (Bucharest International Student Model United Nations) 2014.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează