Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce aduce nou BISMUN 2014?

0

Ajunsă deja la cea de a VI-a ediţie, Conferinţa BISMUN 2014 va reuni peste 200 de participanţi. Aceştia vor simula dezbaterile unor comitete ONU, tema de anul acesta fiind legată de conceptul războaielor drepte: “Just and Unjust Wars: A New Approach in a World of Turmoil”.

autor text Lia Ruscea, Membru Asociaţia Tineretul ONU din România

BISMUN

Pe parcursul celor 6 zile de dezbateri, participanţii vor avea atribuţii asemănătoare diplomaţilor ONU, dezvoltându-şi abilităţile oratorice, de negociere, vor concepe, elabora, redacta şi amenda rezoluţii (sau acte legislative, în cazul UE), dovedindu-şi interesul şi vocaţia în domeniul relaţiilor internaţionale.

De ce este BISMUN 2014 diferit? Această ediţie organizează pentru prima dată dezbateri în cadrul comitetului Historical Trusteeship Council. Tot anul acesta a fost inclus şi un comitet destinat exclusiv elevilor de liceu, BISMUN adresându-se şi acestora. O altă inovaţie a ediţiei din 2014 o presupune simularea Curţii Internaţionale de Justiţie (ICJ), la care vor participa 15 judecători independenți și câte 2 avocați pentru fiecare stat parte în proces.

Astfel, în perioada 26-31 martie, scena dezbaterilor internaţionale se mută la Palatul Parlamentului prin ediţia BISMUN (Bucharest International Student Model United Nations) 2014.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.