Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Câştigătorii Galei Premiilor pentru un Mediu curat

0

ECOTIC, Hotnews.ro şi RECOLAMP, împreună cu Ateliere fără Frontiere,  au premiat aseară în cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat proiectele de mediu si de CSR derulate in acest an.

Evenimentul organizat sub Ministerului Mediului și Pădurilor și a Gărzii Naționale de Mediu şi-a propus ca în fiecare an să popularizeze programele de responsabilizare socială ale companiilor sau instituţiilor publice, precum şi bunele practici la nivelul comunitatilor locale în domeniul protecţiei mediului. Juriul format din reprezentanţi au autoritatilor de mediu şi din reprezentanţi ai organizatorilor au analizat proiectele inscrise in concurs şi a desemnat câştigătorii.

Gala Premiilor pentru un mediu curat 2012,  desfăşurata joi 13 decembriela Hotel Novotel, a găzduit peste 120 de invitaţi, atât autoritaţi centrale si locale, cat si reprezentanţi ai companiilor  partenere si  mass media. Sponsorii evenimentului au fost companiile Greentronics, Vlamir si Vinarte.

“Competiţia «Gala Premiilor pentru un Mediu Curat» a devenit în ultimii ani o platformă importantă de popularizare a proiectelor de mediu şi de CSR, a bunelor practici în domeniul protecţiei mediului şi al eficientizării folosirii resurselor în România”.  Credem că evidenţierea acestor initiaţive va contribui la multiplicarea acestui tip de acţiuni şi va conduce la formarea unei atitudini noi, pro-active în rândul  cetăţenilor României”,  a declarat Valentin Negoiță, Președintele ECOTIC

Cea de-a patra ediţie a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat  a reunit în acest an 34 de proiecte de responsabilitate socială în domeniul protecţiei mediului.

Competiţia a avut cinci câştigători:

Premiul cel Mare a fost câştigat de Rompetrol pentru iniţiative de protecţia mediului desfășurate în proiectul „Impreuna pentru fiecare”

Premiul de Excelenta s-a acordat companiei Vodafone pentru inițiative de protecția mediului desfășurate în proiectul „Factura electronica”

Premiul Eco a fost acordat Colegiului Economic ,,D.P. Marțian” din Alba Iulia pentru inițiative de protecția mediului desfășurate în proiectul „PRONATURA 2012”

Premii speciale au fost castigate de Școlii Gimnaziale Speciale pentru deficienți de auz ,,Sfânta Maria” pentru inițiative de protecția mediului desfășurate în proiectul „Spațiul verde-Garanția vieții” si SIEMENS ROMANIA pentru inițiative de protecția mediului desfășurate în proiectul „VICTORIA 20.20″

 “Gala Premiilor pentru un Mediu Curat” şi-a propus o schimbare vizibilă în ceea ce priveşte responsabilitatea fata de mediu atât a românilor cât şi a autorităţilor locale. De la an la an se văd schimbările, facem progrese şi suntem mândri că foarte multe companii şi instituţii  încep să se implice şi să realizeze cât de important este să protejăm mediul înconjurător. Aceste competiţii au rolul de a ne arăta că ne pasă de mediu şi că suntem activi în acest sens. Felicitări tututor participanţilor. ”, a declarat Béla Kovács Director General al Asociaţiei Recolamp.

 

Organizatorii multumesc tuturor persoanelor si organizatiilor care au contribuit la succesul editiei din acest an a Galei Premiilor pentru un mediu curat.

Pentru detalii accesați:   www. ecotic.ro   și   www.recolamp.ro

Despre Recolamp

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, autorizată de Ministerul Mediului şi Pădurilor, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric, , Osram şi Philips. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea becurilor economice şi a tuburilor fluorescente arse, în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. Mai multe detalii găsiţi pe www.recolamp.ro

Despre Ecotic

ECOTIC este o organizaţie colectivă nonprofit care gestioneaza deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în numele a peste 370 de producatori şi importatori afiliaţi. ECOTIC asigură şi supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare şi reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 40.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC în cei 6 ani de activitate. Mai multe detalii găsiţi pe www.ecotic.ro, dar şi pe pagina de Facebook dedicată a Organizaţiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.