Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Câștigătorii celor 3000 de euro oferiți la Bursele Superscrieri/Avon

0

Fundația Friends For Friends și Avon România au anunțat în cadrul evenimentului CSR4WOMEN, câștigătorii Burselor Superscrieri/Avon. Programul oferă trei burse în valoare de câte 1000 de euro unor propuneri de materiale jurnalistice complexe pe tema “violența domestică”. 

foto castigatori

Cele trei echipe care vor primi finanțare pentru realizarea materialelor propuse în concurs sunt formate din: jurnalista Lina Vdovii și fotograful George Popescu – pentru proiectul “Ordinul de protecție. Instrumentul victimei sau al agresorului?”, cu publicare pe Casa Jurnalistului, jurnalista Elena Stancu și fotograful Cosmin Bumbuț – pentru proiectul “Fără antecedente penale”, cu publicare în Esquire România și jurnalistele Ana Maria Ciobanu și Oana Sandu împreună cu artista vizuală Solene Cesbron – pentru proiectul “Harta violenței domestice; narativ”, cu publicare în Decât o Revistă.

Aceste propuneri au fost selectate dintr-un total de 42 de înscrieri, în urma notării pe baza unor criterii de evaluare, de către un juriu format din: : Dan Duca, Liviu Iolu, Mihnea Maruță, Paul Radu, Raluca Kișescu, Simona Tache,Vlad Mixich și Vlad Petreanu.

Aceștia s-au arătat impresionați de calitatea lucrărilor înscrise:  „Am fost, pe parcursul notării celor câteva zeci de aplicații, extrem de surprins de calitatea propunerilor. De câteva m-aș fi apucat și eu cu entuziasm dacă ideile ar fi venit la mine și nu le-aș fi citit în acest concurs. Calitatea aplicațiilor și a concurenților m-a făcut să realizez că, de fapt, cercul jurnaliștilor de top din România nu este deloc mic”, a declarat Liviu Iolu, de la Adevarul. Mihnea Maruţă completează: „Aceste proiecte îmi confirmă că s-a format un grup de jurnalişti, majoritatea având în jur de 30 de ani, care e atât un nucleu de generaţie, cât şi o elită. Ei pot „apuca” deja orice subiect, ştiu cum să-l documenteze şi cum să-l ducă la capăt.”

Bursele Superscrieri/Avon au fost realizate sub umbrela programului Premiile Superscrieri, de către Fundația Friends For Friends împreună cu Avon România, într-un demers de susținere a scrierii creative și a jurnalismului narativ de calitate în România, reflectate în expunerea subiectului “violența domestică”.

 logo burse superscrieri

“Prin Bursele Superscrieri /Avon, ne dorim să facem cunoscut faptul că susținem jurnalismul de calitate, jurnalismul documentat, ce reflectă realitatea, oricât de neplăcută e ea. Iar violența domestică ESTE o realitate.  Ordinul de protecție și antecedentele penale SUNT o realitate. Așa că cele 3 superscrieri care sunt în topul clasamentelor reflectă fie povești reale, fie instrumente prin care putem face față violenței domestice”, a declarat Raluca Kișescu, Director de Marketing Avon România si Moldova.

Sorin Trâncă, președintele FFFF, mărturisește: „Inima mea e împărțită acum, nu știu de ce să fiu mai bucuros: că reușim să oferim primele burse Superscrieri, alături de un brand minunat, ajutând astfel autorii de creative writing și să elaboreze conținut de calitate… SAU să mă bucur pur și simplu, ca om, că implicit, prin texte bune și investigații amănunțite, să dăm o mână de ajutor pe un subiect sensibil: violența domestică.”

Lina Vdovîi, una dintre câștigatoare, ne spune de ce contează acest premiu: „Bursele Superscrieri/AVON sunt importante pentru că le oferă jurnaliștilor răgazul de a rumega un subiect, de a-l înțelege și de a spune povestea pe îndelete și cu responsabilitate față de cititori și personaje. Timpul, banii și un editor bun ar trebui să existe în orice redacție, însă cum ele lipsesc uneori cu desăvârșire, e bine că avem bursele”.

Programul a început în luna aprilie, iar până la sfârșitul lunii august urmează faza de realizare a materialelor propuse. În această perioadă, bursierii vor avea parte de sesiuni de mentorat ținute de Mona Dîrțu.

Pentru lista lucrărilor înscrise și clasamentul lor în urma jurizării, precum și alte detalii despre Bursele Superscrieri/Avon, explorați: http://ffff.ro/burselesuperscrieri/.

Printre susținătorii programului Bursele Superscrieri/Avon se numără: HotNews, Sapte Seri, Cațavencii, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, Dilema Veche, Blitz TV, Decât o Revistă, Cosmopolitan, Beau Monde, Marie Claire, România Pozitivă.

key visual burse 600x400

#Despre Fundatia Friends For Friends si Premiile Superscrieri

Lansate în 2011, Premiile Superscrieri reprezintă o competiție care promovează jurnalismul narativ și scriitura creativă despre oameni, evenimente și momente reale. Cu un istoric la primele 3 ediții de aproape 1000 de lucrări înscrise, cu peste 50 de câștigători și premii în valoare totală de peste 15 000 de euro, competiția își propune să încurajeze în România acele povești puternice și texte de calitate care informează corect, emoționează, modifică percepții și atitudini. 

 Fundația Friends For Friends (FFFF) susține creativitatea practică. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio – program de antrenare și dezvoltare a creativității, expoziția Ciorne 2.0, Biblioteca FFFF – peste 1500 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative, evenimentele de la Caffffe Creativa și, nu în ultimul rând, Premiile Superscrieri. FFFF a fost fondată de agenția Friends Advertising, aceasta fiind și principalul susținător și finanțator al fundației.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.