Castigatori competitiei Open Society Shorts 2011 sunt…

0
 

Fundatia Soros Romania anunta si felicita castigatorii competitiei de film de scurt-metraj Open Society Shorts, editia 2011.

Juriul alcatuit din Mihai Fulger (critic de film), Iulia Rugina (regizoare si scenarista) si Sanda Visan (director Departament Film TVR) a ales dintre cele 35 de filme inscrise in competitie.

Premiul pentru cel mai bun film al competitiei: ”Gobbel”, autoare Raluca Alexandra David.

Dupa mai bine de 60 de ani plecat de acasa, un german sas se intoarce in Romania (intr-un sat romanesc traditional) pentru a-si petrece ultima perioada a vietii sale. Este prins in traditiile si obiceiurile legate de inmormantare in cel mai ironic mod posibil.

Premiul pentru cel mai bun film la categoria STUDENT: ”Betisoare rock n’roll”, autor Cristian Pascariu.

Ana este surdo-muta si pentru a supravietui vinde betisoare parfumate in tren. Nevoita sa isi abandoneze fiul la nastere, are acum sansa sa il revada, dupa 35 de ani, laconcertul sau de rock. Pentru a ajunge la acesta, se vede nevoita sa strabata o lume sonora necunoscuta si sa comunice cu oameni care nu o inteleg.

Premiul pentru cel mai bun film la categoria EMERGING: ”My Homemade Sunset”, autor Lazar Cercel.

Povestea unui cuplu de indragostiti care, din cauza problemelor financiare si a faptului ca tanarasufera de o boala incurabila, simuleaza un apus de soare in casa.

Concursul Open Society Shorts a avut ca obiectiv incurajarea filmelor scurte care surprind portiuni din Romania actuala, cu un focus pe problematici de interes larg pentru societate. Competitia s-a adresat studentilor de la facultati de profil (regie-film, media, jurnalism etc.) si autorilor amatori pasionati de filmul digital.

Filmele castigatoare vor putea fi vizionate pe 13 decembrie, incepand cu orele 19:00, la Centrul Public al Fundatiei Soros (Bucuresti, Str. Caderea Bastiliei nr. 33)

Mai multe informatii despre competitie si castigatori sunt disponibile aici.


 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează