Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Carta Diversității din România își așteaptă semnatarii

0

Documentul, considerat de către Platforma Europeană a Diversității unul dintre cele mai eficiente instrumente de recunoștere și valorizare a diversității și egalității de șanse, stabilește o serie de principii generale, asumate voluntar de către semnatari, cu scopul de a promova diversitatea, non-discriminarea, incluziunea și egalitatea de șanse la locul de muncă.

În România, Carta Diversității își propune să motiveze organizațiile semnatare să recunoască și să extindă avantajele integrării diversității în practicile organizaționale și de resurse umane. Prin semnarea și asumarea acesteia, diversitatea dobândește dimensiuni practice și devine parte integrantă din cultura organizațională.

Documentul poate fi asumat, în egală măsură, de companii, organizații non-guvernamentale, instituții publice, IMM-uri, asociații patronale, asociații de business, instituții academice etc.

Reunind la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse, Carta reprezintă și o excelentă platformă de dezbatere în jurul managementului diversității.

Platforma Cartei reunește deja angajamentul a 10 organizații semnatare: Ambasada Marii Britanii, British-Romanian Chamber of Commerce, British Council, Carrefour România, IKEA România, Samsung Electronics România, JW Marriott Grand Hotel, CSR Agency, KRUK România și Direcția Regională de Statistică a Municipiului București.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 12 ianuarie, la sediul ambasadei Marii Britanii, E.S. Ambasadorul Paul Brummell, alături de Charlie Crocker, CEO British Romanian Chamber of Commerce, și Nigel Bellingham, Directorul British Council în România, au semnat Carta Diversității. Cele trei entități britanice și-au anunțat astfel sprijinul în promovarea unei culturi a diversității în România. La ceremonie a participat și Ivan Patzaichin, cel mai cunoscut canoist român, multiplu campion olimpic și mondial și unul dintre ambasadorii Cartei în România.

„Am fost încântat să semnez Carta Diversității în numele Ambasadei britanice, pentru că reflectă atât angajamentul Ambasadei de a promova diversitatea și incluziunea în rândul angajaților săi, cât și faptul că promovarea drepturilor omului și a egalității de șanse se află printre prioritățile politicii externe britanice”, a declarat Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii.

Organizațiile care doresc să se alăture Cartei Diversității sunt invitate să semneze textul Cartei și să contacteze echipa de proiect. Carta Diversității va fi lansată oficial în România în cadrul unei ceremonii care va avea loc în data de 18 aprilie 2018, la JW Marriott.

Detalii la www.cartadiversitatii.ro sau în broșura informativă.

I.D.E.A.S. este un proiect regional, coordonat de DOBROVITA Slovenia, cu parteneri din sectorul privat și public din România, Slovenia și Croația și susținut de Comisia Europenă, prin programul DG Justiție și Consumatori. În România, proiectul este implementat de Fundația Forum for International  Communications, Asociația Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21 și Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.