Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana LSRS revine cu ediția de toamnă

0

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) organizează între 27 august și 21 septembrie o nouă ediție a Caravanei LSRS. Succesul din anii anteriori și reușita ediției din primăvara lui 2014 au demonstrat că interesul tinerilor români pentru studiile peste hotare este din ce în ce mai mare și nevoia de informații a acestora crește proporțional. De aceea, ediția de toamnă a Caravanei LSRS va păstra în mare parte formula care a consacrat acest proiect, dar va merge mai departe pentru a le oferi participanților accesul direct la informațiile care le sunt necesare.

Astfel, Caravana LSRS 2014 – ediția de toamnă constă în organizarea unor seminarii ce au ca scop informarea, ghidarea și susținerea tinerilor cu privire la oportunitățile academice internaționale. Seminariile sunt susținute de studenți sau absolvenți români din străinătate și vor consta în prezentarea pașilor necesari în realizarea unei aplicații de succes la o universitate din afara României, precum și împărtășirea experiențelor de studiu și trai peste hotare.

logo_caravana-smallNoutatea toamnei constă în organizarea unor mini-conferințe în paralel cu seminariile obișnuite pe tema studiului în străinătate. Structura acestor mini-conferințe va fi mai elaborată și mai interactivă, menită să implice activ participanții în procesul de informare. Pe lângă prezentarea studiilor în străinătate și a oportunităților oferite de diferite țări pentru studenții internaționali, la aceste mini-conferințe vor participa speakeri consacrați care au absolvit universități din străinătate și cu care tinerii prezenți să poată discuta direct despre ce înseamnă studiul la universitatea respectivă și experiența academică în străinătate. De asemenea, se vor organiza workshop-uri pe teme precum procesul de aplicație, scrisoarea de intenție, posibilitățile de finanțare etc., precum și sesiuni de networking informal.

Caravana LSRS 2014 – ediţia de toamnă va ajunge în taberele studențești și școlare de la Eforie Sud, Costinești, 2 mai, Vama Veche și Bușteni precum și în orașele mari din țară, pentru a asigura posibilitatea pentru cât mai mulți tineri interesați de a participa la aceste seminarii și mini-conferințe. Astfel, Caravana va trece prin: Baia Mare, Cluj, Craiova, Caracal, Brașov, Bucuresti, Sighișoara, Sibiu, Iași, Timișoara, Pitești și Arad.

Pentru mai multe detalii despre proiect și pentru programul complet al evenimentelor din cadrul Caravanei LSRS, vă invităm să consultați site-ul http://www.lsrs.ro/caravana/

Susţinem şi ne susţin: British Council, Educativa, USR, UNSR, UN Youth Association of Romania, Consiliul Național al Elevilor, Consiliile Județene ale Elevilor din județele în care au loc evenimentele, SmartDreamers, Scoala de Valori și Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare – Universitatea „Politehnica” din Timisoara

Parteneri media: Parteneri media: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Agenția Națională de Presă AGERPRES, Agenția de Presă RADOR, Evenimentul Zilei, RomâniaPozitiva.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro, Studentie.ro, StiriONG.ro, AcademicLink.ro, iQool.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.